Nieuws

Van bank veranderen wordt (nog) gemakkelijker

31 januari 2018

Vanaf 1 februari kun je, als je dat wilt, je zichtrekening bij een andere bank nemen. Je oude en nieuwe bank zullen dan de nodige stappen ondernemen. Een positieve verandering … waar we al 18 maanden op wachtten.

Onze koopwijzer zichtrekeningen is een van de vele hulpmiddelen die we ter beschikking stellen om je bankzaken te regelen.

Ga naar onze koopwijzer zichtrekeningen

Dankzij de koopwijzer raak je wijs uit de bankwereld en door de goedkoopste zichtrekening te kiezen, kun je tot wel € 140 per jaar besparen.

Gemakkelijker van bank veranderen

Om dat bedrag te kunnen besparen, moet je van bank veranderen. En kijk, goed nieuws: er beweegt wat in de bankwereld. Eindelijk, moeten we zeggen, want België heeft in zijn wetgeving een Europese richtlijn opgenomen die het eenvoudiger maakt om van bank te veranderen … en dat met 18 maanden vertraging.
Ter herinnering, als een consument met zijn zichtrekening naar een andere bank wil, kan hij dat helemaal zelf regelen of hij kan een beroep doen op de bankoverstapdienst. De oude en de nieuwe bank regelen dan het nodige onder mekaar om de zichtrekening bij de nieuwe bank onder te brengen.

Minder hindernissen voor de consument

De nieuwe wetgeving zorgt ervoor dat de banken meer taken op zich nemen en dat is goed nieuws. Voortaan zal de nieuwe bank het nieuwe rekeningnummer communiceren aan bedrijven of leveranciers bij wie je een domiciliëring hebt lopen en aan instellingen die op regelmatige tijdstippen stortingen doen op je rekening (je loon, kinderbijslag, …). Opgelet: de dienst geldt enkel voor zichtrekeningen. Voor spaarrekeningen, effectenrekeningen en andere, moet je nog steeds zelf al het nodige doen.