Nieuws

De prijs die je zult moeten betalen voor de kleine "cashback" bij Argenta

23 maart 2021
Argenta

Vanaf de zomer van 2021 zul je via de app van Argenta een kleine vergoeding kunnen krijgen als je iets koopt bij specifieke handelaars. Maar in ruil zul je dan wel de gegevens van je verrichtingen aan het bedrijf Cake geven. Iets om over na te denken dus. 

Argenta heeft beslist om de app van een ander bedrijf in zijn eigen app voor mobiel bankieren te integreren en zijn klanten de mogelijkheid te bieden om daar vanaf deze zomer van te "profiteren". Het gaat om de app van Cake. Je zult recht hebben op een "cashback" maar je zult daarvoor wel je gegevens moeten prijsgeven aan dat bedrijf.

Hoe zul je daarvan kunnen "profiteren"?

Wanneer je de app van Cake apart zou installeren, zou je het bedrijf toegang geven tot bepaalde van je bankrekeningen. In ruil zou Cake je diverse voordelen bieden. Je zou een kleine vergoeding ("cashback") ontvangen telkens wanneer je iets koopt bij de partners van Cake. Je zou gepersonaliseerd budgetadvies krijgen op basis van je koopgewoontes. En het bedrijf zou je vergoeden omdat het je gegevens – op geanonimiseerde wijze – doorverkoopt aan commerciële bedrijven, zodat die hun marketingstrategie beter kunnen ontwikkelen. 

Argenta heeft beslist om de app van Cake in zijn eigen app te integreren. Maar de bank zal je in eerste instantie slechts één van de mogelijke voordelen toekennen, die van de "cashback". Dus wanneer je via je zichtrekening bij Argenta een uitgave betaalt voor een aankoop gedaan bij een van de partners van Cake, zul je daar een kleine vergoeding voor krijgen. De andere voordelen kunnen op termijn eventueel worden toegevoegd.

De prijs die je daarvoor zult moeten betalen

Als de app van Cake werkt binnen je mobiel bankieren van Argenta, moet je goed beseffen dat je Cake toegang geeft tot de gegevens van je verrichtingen. De vraag is dus of de paar euro's die je als vergoeding kunt krijgen, de moeite lonen om je privégegevens vrij te laten geven.

Argenta benadrukt dat dit niet achter de rug van de klanten gebeurt. Er zal je worden gevraagd of je akkoord gaat om de Cake-app operationeel te maken, dat is geen automatisme.

De beste zichtrekening volgens jouw profiel 

De zichtrekening van Argenta is volgens onze berekeningen voor heel wat mensen een Beste Koop.

Of dat ook voor jou het geval is, kun je, al naargelang je bankgewoontes, uitzoeken met onze Koopwijzer Zichtrekeningen.

NAAR ONZE KOOPWIJZER ZICHTREKENINGEN

 
User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/03/2021

Argenta is niet meer de bank die het eens was ze hebben veel klanten gelokt met een gratis rekening maar nu ze ook groot zijn geworden moet ge ook voor alles betalen dit is met alle bedrijven zo eens ze groot zijn geworden doen ze niks meer voor de kleine rekeninghouders alleen voor de rijkere

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/09/2021
, Gereageerd:

zelfs voor een overschrijving te doen wanneer je niet zelf uw limiet kan aanpassen vragen ze 11.5€. Misschien is het toch ons geld niet meer wanneer het op de bankrekening staat.

Meld je aan om toegang te krijgen.

31/03/2021
, Gereageerd:

Beste Louis, bedankt voor je waardevolle getuigenis. Wie geld wil afhalen, rekeninguittreksels wil printen of een papieren overschrijving wil doen, moet daar inderdaad steeds vaker en steeds meer voor betalen. Banken dwingen de consument alsmaar meer om bankzaken digitaal te doen en tevens af te zien van cash betalingen.

Daarom startten wij in februari 2019 een petitie om deze evolutie aan te klagen. Ons pamflet werd ondertussen ondertekend door een kleine 28 000 consumenten die zich achter onze bekommernissen schaarden. Op 25/2/2021 hebben wij de petitie met de bijna 28 000 handtekeningen overhandigd aan staatssecretaris De Bleeker, bevoegd voor Consumentenzaken, en aan minister Dermagne, bevoegd voor Economie. 

Het is voor ons prioritair dat de verdere stijging van de kosten voor bankdiensten wordt gestopt tot er een universele bankdienst op poten is gezet waar iedereen die het wenst gebruik van kan maken om zijn bankzaken op een waardige wijze autonoom te blijven doen. We blijven deze zaak verder opvolgen. Mvg, ^An 

Community

Geld & verzekeringen

Gerelateerde discussies