Dossier

Multitax: handleiding

15 mei 2019

15 mei 2019

Onze fiscale software Multitax is de ideale oplossing om je belastingen te berekenen. De voornaamste rubrieken van de papieren Belastinggids worden er helder en in detail belicht. Met de vele nuttige tips vul je je aangifte snel en nauwkeurig in ...

Updates

Nadat je de cd-rom hebt geïnstalleerd, moet je het programma online updaten. Zo beschik je over de meest recente versie, met alle verbeteringen die inmiddels aan het programma werden aangebracht. En met bovendien de module "Belastinggids", die niet aanwezig is op de cd-rom. Je checkt best geregeld of er geen nieuwe update voorhanden is.

Multitax biedt de mogelijkheid om altijd over de laatste update van het programma te beschikken mits je op je computer een internetverbinding hebt. Wanneer je Multitax opstart, zal het programma namelijk automatisch via internet proberen na te gaan of je over de recentste versie beschikt.

  • Let erop dat geen enkele module van Multitax open staat (de aangifte, de beroepskosten of de Belastinggids).
  • Is de internetverbinding actief, dan zal Multitax, voor zover je firewall het niet verhindert, rechtstreeks de website met de update raadplegen en nagaan of de geïnstalleerde versie de laatste is. Als dat niet het geval is, kun je klikken op de toets "Nu updaten". Het bestand wordt dan automatisch gedownload en geïnstalleerd. Je krijgt een bericht wanneer de update uitgevoerd is.
  • Is de internetverbinding niet actief, dan zal Multitax melden dat geen verbinding kon worden gemaakt. Heb je een antivirusprogramma of een firewall, dan kan van daaruit een waarschuwingsbericht komen.