Nieuws

Wat doen bij schade aan je auto door storm?

Als een storm voor schade gezorgd heeft aan je auto, is het belangrijk dat je je hoofd koel houdt. Check onze tips om te zorgen dat je niets vergeet.

27 oktober 2020
wat te doen bij schade aan auto door storm

 

5 tips bij schade aan je auto door storm

  1. Weet dat de brandweer helpt om de openbare weg vrij te maken van omgevallen bomen of weggewaaide voorwerpen.
  2. Contacteer je autoverzekeraar als je auto naar een hersteller moet worden gesleept. Mogelijk komt je verzekeraar tussen voor de sleepkosten.
  3. Maak foto’s van de schade aan je auto.
  4. Meld het schadegeval zo snel mogelijk bij je omniumverzekeraar (of je woningverzekeraar als je op die verzekering kunt terugvallen). Zowel in de mini-omnium als in de full omnium is de waarborg natuurkrachten standaard inbegrepen. Ontdek meer over je verzekering bij stormschade aan je auto.
  5. Wacht als je geen omniumverzekering hebt maar de storm officieel wordt erkend als een ramp met de aanvraag van een vergoeding bij het gewest tot de erkenning als ramp in het Belgisch Staatsblad is verschenen. Je hebt tijd tot de laatste dag van de derde maand die volgt op de maand van de publicatie. Een aanvraag die te vroeg wordt ingediend, is ongeldig! Als er aanvraagformulieren te vinden zijn op de website van het gewest waar de ramp zich heeft voorgedaan, moet je die gebruiken. De gemeentes hebben ervaring met dergelijke aanvragen en hebben ook als taak om je te helpen bij het invullen van de formulieren.

Zit je met vragen?

Bel 02 290 34 88, elke werkdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur. 

BEL 02 290 34 88