Nieuws

Waar moet ik allemaal aan denken bij schade aan mijn auto door een overstroming?

Het is zaak om het hoofd koel te houden. Onze checklist zal je daarbij helpen. 

13 augustus 2020
wat te doen bij schade aan auto door overstroming

 

  • Probeer geen wagen te starten die diep in het water heeft gestaan. Als er water in de motor zit, kan de startpoging de interne schade enorm verergeren.
  • Probeer te voorkomen dat de schade erger wordt. 
  • Vergeet niet dat de brandweer helpt om ondergrondse garages leeg te pompen.
  • Als je auto naar een hersteller moet worden gesleept: neem contact op met je autoverzekeraar.
  • Maak foto’s van de schade aan je auto. 
  • Meld het schadegeval zo snel mogelijk aan je omniumverzekeraar (of je woningverzekeraar als je op die kunt terugvallen). 
  • Als je geen omniumverzekering hebt maar de overstroming officieel wordt erkend als een ramp, wacht dan met de aanvraag van een vergoeding bij het gewest tot de erkenning als ramp in het Belgisch Staatsblad is verschenen. Je hebt tijd tot de laatste dag van de derde maand die volgt op de maand van de publicatie. Een aanvraag die te vroeg wordt ingediend, is ongeldig! Als er aanvraagformulieren te vinden zijn op de website van het gewest waar de ramp zich heeft voorgedaan, moet je die gebruiken. De gemeentes hebben ervaring met dergelijke aanvragen en hebben ook als taak om je te helpen bij het invullen van de formulieren.

Zit je met vragen?

Je kunt altijd terecht bij de experts van onze Adviesdienst. Je kunt hen opbellen op het nummer 02 542 34 34, elke werkdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur (16 uur op vrijdag). Of je kunt hen online contacteren.

BEL 02 542 34 34

 
User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

reacties

Wees de eerste om te reageren