Nieuws

Wat doen bij schade aan je auto door een overstroming?

Als je schade hebt aan je auto door een overstroming, dan is het zaak om het hoofd koel te houden. Laat je helpen door onze tips.

06 juli 2021
wat te doen bij schade aan auto door overstroming

 

7 tips bij schade aan je auto door een overstroming

  1. Probeer je wagen niet te starten als die diep in het water heeft gestaan. Als er water in de motor zit, kan de startpoging de interne schade enorm verergeren. Je neemt dan beter contact op met je garage.
  2. Probeer te voorkomen dat de schade erger wordt. Hoe korter het water in het interieur van uw auto blijft staan, hoe kleiner de kans dat het schade veroorzaakt en in mechanische onderdelen terechtkomt.
  3. Vergeet niet dat de brandweer helpt om ondergrondse garages leeg te pompen.
  4. Neem contact op met je autoverzekeraar als je auto naar een hersteller moet worden gesleept.
  5. Maak foto’s van de schade aan je auto.
  6. Meld het schadegeval zo snel mogelijk aan je omniumverzekeraar (of je woningverzekeraar als je op die kunt terugvallen). Zowel in de mini-omnium als in de full omnium is de waarborg natuurkrachten standaard inbegrepen. Ontdek meer over de vergoeding van je autoverzekering bij een overstroming.
  7. Heb je geen omniumverzekering, maar wordt de overstroming officieel erkend als een ramp? Weet dat je dan een vergoeding kunt vragen aan het rampenfonds van je gewest. Wacht wel met de aanvraag tot de erkenning als ramp in het Belgisch Staatsblad is verschenen. Tot de laatste dag van de derde maand die volgt op de maand van de publicatie kun je je aanvraag indienen. Een aanvraag die te vroeg wordt ingediend, is ongeldig! Gebruik voor je aanvraag de formulieren die te vinden zijn op de website van het gewest waar de ramp zich heeft voorgedaan. De gemeentes hebben ervaring met dergelijke aanvragen en hebben ook als taak om je te helpen bij het invullen van de formulieren.

Heb je vragen over wat je moet doen bij schade aan je auto door een overstroming?

Bel 02 290 34 88, elke werkdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur. 

BEL 02 290 34 88