Nieuws

Wat doen bij hagelschade aan je auto?

Als je auto beschadigd is door een zware hagelbui, kun je beter het hoofd koel houden. Lees onze tips om niets te vergeten.

27 oktober 2020
wat te doen bij schade aan auto door hagel

 

4 tips als je hagelschade hebt aan je auto

  1. Neem contact op met je autoverzekeraar als je auto naar een hersteller moet worden gesleept.
  2. Neem foto’s van de schade aan je auto.
  3. Geef de schade snel aan bij je verzekeraar als je een omniumverzekering (of een woningverzekering die voor die schade tussenkomt) hebt. Zowel in de mini-omnium als in de full omnium kun je rekenen op tussenkomst dankzij de waarborg natuurkrachten. Meer weten? Lees meer over je autoverzekering bij hagelschade.
  4. Heb je geen omniumverzekering? Dan kun je als de hagelbui officieel wordt erkend als een ramp een aanvraag om tussenkomst indienen bij het rampenfonds van je gewest. Weet wel dat je beter wacht met je aanvraag tot de erkenning als ramp in het Belgisch Staatsblad is verschenen. Je moet je aanvraag ten laatste indienen op de laatste dag van de derde maand die volgt op de maand van de publicatie. Als je je aanvraag te vroeg doet, is die ongeldig! Check op de website van het gewest waar de ramp zich heeft voorgedaan welk aanvraagformulier je moet gebruiken. De gemeentes hebben ervaring met dergelijke aanvragen en helpen ook bij het invullen van de formulieren.

Zit je met vragen?

Bel 02 290 34 88, elke werkdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur. 

BEL 02 290 34 88