Nieuws

Wat bij stormschade aan je auto door derden?

Stel dat de boom van de buren op je auto valt door een storm. Je verwittigt uiteraard het best je buren dat jij schade hebt aan je auto door iets dat aan hen toebehoort. Weet wel dat stormschade aan je auto door derden sneller vergoed zal worden door je eigen verzekering aan te spreken dan door verhaal te halen bij de tegenpartij.

07 december 2020
Wat bij stormschade aan je auto door derden?

 

Welke verzekering komt tussen voor stormschade aan je auto door derden?

Als je een omniumverzekering hebt, richt je je in eerste instantie tot je verzekeraar om de schade vergoed te krijgen door bijvoorbeeld een boom van bij de buren.

Als dat toch niet lukt, kun je proberen om je buren aansprakelijk te stellen. Als zij een familiale verzekering hebben, kunnen zij het schadegeval langs die weg regelen. Jij zult wel moeten kunnen bewijzen dat de boom een gebrek vertoonde. 

Let wel! De familiale verzekeraar van je buren kan eventueel opwerpen dat het om overmacht ging. Gelukkig kan hij dat niet zo snel, zelfs windsnelheden van 125 of 130 km per uur worden op de rechtbank niet als overmacht aanvaard. Maar als dat toch het geval mocht zijn, is het interessant als je een  rechtsbijstandsverzekering hebt (bv. als optie bij je autoverzekering), want dan kan je verzekeraar jouw belangen verdedigen tegenover de gezinsverzekeraar van je buren.

Nog vragen over je verzekering bij stormschade aan je auto door derden?

Je kunt altijd terecht bij de experts van onze Adviesdienst. Bel 02 542 34 34, elke werkdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur (16 uur op vrijdag). Of je kunt hen online contacteren.

BEL 02 542 34 34

 
User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

reacties

Wees de eerste om te reageren