Dossier

Takelen na een ongeval via je autoverzekering?

26 februari 2019
Takelen na ongeval via je autoverzekering?

Als je auto moet worden weggesleept, zal je autoverzekering niet altijd tussenkomen. Kan je auto niet meer rijden na een ongeval in België? Dan meestal wel. In de andere gevallen hangt het af van je verzekeraar.

5 verschillen tussen autoverzekeringen voor takelen

De meeste autoverzekeringen burgerlijke aansprakelijkheid zullen je auto takelen als je een ongeval hebt gehad in België. Op deze 5 punten zijn er wel grote verschillen:

  • onbeperkte tussenkomst of met maximaal bedrag
  • enkel na een ongeval of ook bij panne of bandenpech
  • alleen in België of ook in het buitenland
  • enkel naar dichtstbijzijnde garage of ook naar een garage naar keuze
  • alleen via de bijstandsdienst van je verzekeraar of ook door eender welke takelfirma

Takelen na een ongeval: een must voor Test Aankoop

Voor Test Aankoop moet takelen na een ongeval inbegrepen zijn in je autoverzekering. In onze analyses van BA-autoverzekeringen kennen we daarom nooit het label ‘goede kwaliteit’ toe als je moet betalen om je auto te laten takelen na een ongeval in België.

Kies een reisbijstandsverzekering om helemaal gerust te zijn

Als je ook op reis gerust wil zijn of in geval van autopech, dan neem je beter een reisbijstandsverzekering. Je auto wordt dan gratis weggesleept via je verzekering na een ongeval of autopech. Niet alleen op reis, maar vaak ook in je woonplaats.

Vertrouw op de analyses van Test Aankoop

Pluis je liever niet zelf je contract uit om te zien hoe het zit met takelen na een ongeval? Maak dan gebruik van de expertise van Test Aankoop en ons onderzoek van begin 2018. Daarbij bekeken we onder andere hoe de autoverzekeringen scoren op het vlak van takelen na ongeval. Hoe uitgebreider de dekking, hoe meer sterren in onze koopwijzer autoverzekeringen voor dat criterium.

Vergelijk autoverzekeringen