Dossier

Betaalt je autoverzekering voor takelen na een ongeval?

28 mei 2020
Takelen na ongeval via je autoverzekering?

Bijna alle verzekeraars bieden hulp bij het takelen wanneer je auto niet meer verder kan rijden na een ongeval in België, vaak zelfs tot 30 km of meer over de grens. Deze dekking geldt meestal enkel voor een ongeval, bijna nooit voor een gewone panne.

5 verschillen bij de tussenkomst in de takelkosten

Als je autoverzekeringen burgerlijke aansprakelijkheid vergelijkt op het vlak van de dekking takelen na een ongeval, zijn dit de vragen die je je moet stellen:

  • Is er een onbeperkte tussenkomst of geldt er een maximaal bedrag?
  • Geldt de tussenkomst enkel na een ongeval of ook bij panne of bandenpech?
  • Worden de takelkosten alleen in België vergoed of ook in het buitenland?
  • Wordt je auto naar de dichtstbijzijnde garage gesleept of kun jij de garage kiezen?
  • Moet je een beroep doen op de bijstandsdienst van je verzekeraar of kun je eender welke takelfirma inschakelen?

Takelen na een ongeval: een must voor Test Aankoop

Voor Test Aankoop moet takelen na een ongeval inbegrepen zijn in je autoverzekering. In onze analyses van BA-autoverzekeringen kennen we daarom nooit het label ‘goede kwaliteit’ toe als je moet betalen om je auto te laten takelen na een ongeval in België.

Neem reisbijstand om helemaal gerust te zijn

Om zeker te zijn dat je hulp krijgt bij een gewone panne onderweg of op reis, neem je beter een reisbijstandsverzekering. De bijstand geldt dan vaak niet alleen in het buitenland, maar ook in België.

Vertrouw op de analyses van Test Aankoop

Wil je niet zelf uitpluizen hoe het zit met takelen na een ongeval? Maak dan gebruik van de expertise van Test Aankoop en gebruik de simulator autoverzekeringen. Op basis van enkele eenvoudige vragen kun je dan de kwaliteit van de verschillende autoverzekeringen vergelijken, ook op het vlak van de dekking van de takelkosten. Hoe uitgebreider de dekking, hoe meer sterren de autoverzekering scoort voor dat criterium.

Vergelijk autoverzekeringen