Dossier

Autoverzekering zonder franchise: kan dat?

26 juli 2018
Autoverzekering met € 0 franchise

26 juli 2018
Bij de verplichte autoverzekering en de kleine omnium geldt er bijna nooit een franchise. En zelfs bij de grote omnium is het mogelijk om voor € 0 franchise te kiezen. Ontdek er meer over.

Wat is een franchise?

De franchise is het bedrag dat je verzekeraar niet zal betalen als er schade is. Het wordt ook wel vrijstelling genoemd. Niet in elke autoverzekering is er een franchise:

Wat zijn de mogelijkheden voor € 0 franchise?

  • Bij sommige verzekeraars bestaan er autoverzekeringen zonder franchise. Hou er rekening mee dat je verzekeringspremie een stuk hoger zal zijn. Ook niet onbelangrijk: elk schadegeval zal dan bijgehouden worden door je verzekeraar. Daardoor kan je premie stijgen.
  • Bij het systeem van de Engelse franchise is ook € 0 franchise mogelijk. Bij dit systeem betaal je zelf niets als de schade hoger is dan een vooraf vastgelegd bedrag. Hoe werkt het? Stel dat de Engelse franchise bijvoorbeeld € 750 is. Of je de franchise betaalt, hangt dan af van het bedrag van de werkelijke schade:
    • Schade van € 1000: je verzekeraar vergoedt alles.
    • Schade van € 500: je betaalt alles zelf. 

Op zoek naar een goede autoverzekering? 

Ontdek de koopwijzer autoverzekeringen 

Met de koopwijzer van Test Aankoop Verzekeringen vind een betrouwbare autoverzekering tegen een voordelige prijs. Je kunt in 1 moeite offertes aanvragen bij verschillende verzekeraars. Je krijgt dan samen met je premie ook de globale kwaliteitsscore en de score voor de draagwijdte van de franchise. Daarvoor keken we in de contracten voor hoeveel dekkingen of voorvallen de franchise van toepassing is. Hoe hoger de score, hoe minder vaak er een franchise geldt en hoe interessanter voor jou.