Dossier

Op zoek naar advies om je autoverzekering te kiezen?

08 februari 2021
Onafhankelijk advies over je autoverzekering

Test Aankoop is de enige organisatie die onafhankelijk onderzoek doet naar autoverzekeringen. Maak gebruik van onze expertise en kies een betrouwbare verzekering.

Vergelijken en vergelijken is 2

Je kunt op verschillende websites autoverzekeringen vergelijken, maar vaak vergelijk je appelen met peren. Bij Test Aankoop niet. Als consumentenorganisatie doen wij op regelmatig tijdstip onderzoek naar de Belgische markt van de autoverzekeringen. Wij analyseren de kleine lettertjes van de contracten en geven de verzekeringen een score op basis van identieke criteria. Zowel voor de autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid als de mini-omnium en de full omnium geven we advies. 

Prijzen van autoverzekeringen zeggen niet alles

Onze kwaliteitskeuring is belangrijk, want de prijs van je autoverzekering kan niet de enige beslissende factor zijn om te kiezen. Als je geen ongeval hebt, dan maakt het inderdaad niet uit. Maar bij schade kan het een verschil betekenen van verschillende duizenden euro’s. Neem dus zeker de kwaliteit van de dekking en de omvang van de uitbetaalde vergoeding mee in je vergelijking. 

Vertrouw op ons advies voor je autoverzekering

Hoe kun je gebruik maken van ons kwaliteitsonderzoek? Vergelijk de autoverzekeringen via Test Aankoop Verzekeringen en krijg zicht op de prijs en de kwaliteit.

Onafhankelijke vergelijking

Ons onderzoek is gebaseerd op een analyse van de contracten van de autoverzekeringen en op de resultaten van een tevredenheidsonderzoek onder onze leden. Geen enkele verzekeraar geeft ons een vergoeding om opgenomen te worden in de vergelijkingstabellen of om hoog genoteerd te staan.

Beschikbaar voor iedereen

Goed nieuws: je moet niet eens abonnee zijn van Test Aankoop om gebruik te kunnen maken van de simulator autoverzekeringen.

Vertrouw op ons advies