Nieuws

Beste autolening 2023: vergelijk en bespaar

09 februari 2023
beste autolening zoeken

Wij bij Testaankoop vergeleken de tarieven van autoleningen gedurende een periode van 12 maanden. Er is één duidelijke uitschieter, of je nu een nieuwe wagen wilt, een ecologische of een tweedehandsauto.

Beste van de Test voor autoleningen

Om uit te zoeken waar de beste autolening wordt aangeboden, namen we het gemiddelde van de tarieven die elke kredietverstrekker dagelijks online zette, gedurende een periode van 12 maanden, van 1 januari 2022 tot 31 december 2022.

Ons label “Beste van de Test” voor autoleningen is gebaseerd op een vergelijking van tarieven uit het verleden, dat resultaat houdt geen garantie in voor de toekomst.

Raadpleeg dus steeds onze tariefvergelijker voor autoleningen voordat je een lening aanvraagt. Vooral rond de periode van het Autosalon bieden sommige kredietverstrekkers aantrekkelijke tarieven aan die enkele weken gelden. Dankzij onze vergelijkingstool vind je het meest interessante tarief van dit moment.

Waarom is het belangrijk om te vergelijken voordat je een autolening afsluit?

Op zoek naar een geschikte autolening, ga dan niet onmiddellijk in op de interessantst uitziende aanbieding. Vergelijken loont om te vermijden dat je aan het einde van de rit hoge kosten hebt of meer betaalt voor een lening aan 0% dan voor een klassieke formule die op het eerste gezicht duurder lijkt.

Weet dat een lening die gratis lijkt te zijn, dat alleen kan zijn als de dealer voldoende overhoudt aan de autoverkoop zelf. Ter compensatie geeft de dealer je vaak geen (bijkomende) korting op de auto, of soms moet je je dan met een lagere prijs tevreden stellen voor de overname van je oude auto. 

Belangrijke factoren om te overwegen bij het vergelijken van autoleningen

  • Controleer eerst het totaalbedrag dat je uiteindelijk zal moeten afbetalen voor de lening van je auto (eventuele voorschot, maandelijkse aflossingen en eventuele bedrag dat je eenmalig moet betalen).
  • Je bent niet verplicht om een voorschot te betalen. Als je toch het voorstel krijgt, dan mag het bedrag maximaal 15% bedragen.
  • Gebruik onze vergelijkingstool autoleningen en onderhandel voor een beter tarief.  
VERGELIJK AUTOLENINGEN

Beste autolening in januari 2023

Geteste autoleningen bij de aankoop van een nieuwe auto

Geteste autoleningen bij de aankoop van een groene auto

Geteste autoleningen bij de aankoop van een tweedehandsauto

Hoe kun je de beste autolening vinden?

Stap 1: Gebruik onze tariefvergelijker en bepaal je budget 

Raadpleeg steeds onze tariefvergelijker autoleningen vóór je een lening aanvraagt. Daar vind je het beste tarief van vandaag.

Stap 2: Vergelijk rentepercentages

We vergeleken voor jou de verschillende aanbiedingen. Wanneer meerdere tarieven werden aangeboden, bijvoorbeeld een hoger tarief voor een lening met langere looptijd, hielden we alleen rekening met het laagste tarief. Zo ook noteerden we alleen het tarief van een online gesloten lening als dat voordeliger was dan een lening die in een kantoor wordt gesloten.

Stap 3: Overweeg de looptijd van de lening

Het bedrag dat je maandelijks moet afbetalen kan lager liggen als je een langere looptijd overweegt. Bekijk dus altijd het totaalplaatje want een andere formule kan een stuk voordeliger zijn.

Nog iets: vóór de kredietverstrekker je een lening geeft, zal hij je financiële situatie analyseren en beoordelen of jij in staat bent om de lening terug te betalen. 

Als hij van mening is dat je profiel bepaalde risico’s inhoudt, is het daardoor mogelijk dat je

  • niet de beste voorwaarden krijgt;
  • je helemaal geen lening krijgt.

Ook zijn er kredietverstrekkers die het meest voordelige tarief voorbehouden voor wie al klant is bij hen.

Hoeveel geld mag je lenen voor een auto?

Een autolening is een vorm van consumentenkrediet. Momenteel geldt een maximum van € 75 000. Als je méér leent, is de kredietgever niet verplicht om je de bescherming te bieden die in die wet werd opgelegd. 

Dit en meer informatie vind je terug in onze online rubriek “Autolening: veelgestelde vragen”.

Al je vragen over autoleningen beantwoord