Nieuws

Check de webshop vóór je je bestelling plaatst

27 november 2020
webshop

Door de lockdown en de sluiting van tal van winkels wordt er massaal online gekocht. Bedriegers spelen daar op in en proberen je met een valse website te misleiden. Maak gebruik van onze tool om te weten of je met een betrouwenswaardige webshop te maken hebt.

Webshops zijn door de lockdown voor veel consumenten een oplossing. En naar aanleiding van Black Friday is er zelfs een ware rush. 

Hackers laten zo'n kans niet onbenut liggen, ze halen alles uit de kast om consumenten in de val te laten lokken. Het blijkt voor sommigen blijkbaar een fluitje van een cent om heel gekende webshops na te maken. Ze doen dat zo goed dat als je even niet oplet, je de website voor echt aanziet en een bestelling plaatst. Alleen zul je je pakje nooit krijgen ...

Je moet echt heel aandachtig zijn want het zit vaak in details. Daarom is het goed om je een aantal reflexen aan te kweken waardoor je bij elke onlinebestelling automatisch op je hoede bent voor valstrikken. In ons dossier Kopen via het internet geven we tips vóór je iets online koopt en leggen we uit hoe je valse webshops kunt herkennen.

Check vooraf de webshop

Om geen kater over te houden aan je onlineaankoop blijf je beter weg van webshops waarvan je niet zeker bent dat ze echt bestaan en dat je ze kunt betrouwen. Wij beschikken over een tool waarmee we je daarbij helpen, onze Vergelijker webshops. We hebben voor maar liefst 178 webshops uit verschillende domeinen de werking geanalyseerd. We focusten daarbij op deze vier belangrijke aspecten: de productinformatie, het aankoopproces, de levering en dienst na verkoop, en de wettelijke informatie. Aarzel niet om te checken of er van de webshop waar je iets zou willen kopen, een analyse bestaat zodat je kunt zien of je met een gerust hart je bestelling mag plaatsen.

NAAR ONZE VERGELIJKER WEBSHOPS