Nieuws

Toiletpapier: jouw favorieten

26 maart 2019

Charlotte nam samen met 350 andere lezers van Test Aankoop deel aan onze test van 15 soorten toiletpapier. Zoals voor de meesten moet toiletpapier voor haar vooral zacht en sterk zijn.

Jouw mening telt

Jouw mening telt! Wij waren benieuwd naar de mening van de gebruiker. Daarom vroegen we 350 lezers om verschillende soorten toiletpapier voor ons te testen.

Vonden zij die voldoende zacht, stevig, dik en mooi? Klik hieronder voor de complete testresultaten en ontdek hoe ook jij kunt deelnemen aan onze tests.

Naar de testresultaten

Zacht en stevig tegelijk

Het belangrijkste voor de meeste gebruikers is dat het papier zacht aanvoelt en niet snel scheurt. “Bij ons komt geen schurend toiletpapier in huis!”, klinkt het bij velen. Maar tegelijk moet het voor de meesten dus ook stevig zijn. “Ik wil geen papier dat helemaal verpulvert”, “het mag niets doorlaten”, “het mag in geen geval doorscheuren”: daarmee geven de gebruikers aan dat het papier sterk genoeg moet zijn, zodat het niet doorlekt. 4 op de 5 testpersonen kijken in de eerste plaats naar het aantal lagen. Zij vinden het aantal lagen immers bepalend voor de sterkte: “toiletpapier moet uit minstens drie lagen bestaan om sterk genoeg te zijn”, “tweelagig toiletpapier is te dun, scheurt te snel en doet niet wat het moet doen”. Daarnaast hechten de meeste gebruikers ook belang aan de prijs: “Voor mij is de prijskwaliteitverhouding heel belangrijk. De prijzen zijn overdreven. Daarom probeer ik altijd 1+1 gratis te kopen, anders is het echt te duur voor ons.” Voor 4 op de 5 deelnemers speelt de prijs een belangrijke rol bij hun keuze.

Uit de test blijkt dat het design er weinig toe doet bij de keuze van toiletpapier. Omwille van je gezondheid en het milieu raden wij echter aan onbedrukt toiletpapier te gebruiken. De inkt kan immers schadelijk zijn voor de huid en lost op in water, waardoor hij het afvalwater verontreinigt.

Drie favorieten

De favorieten van de testpersonen zijn bij de duurste, maar het zijn ook de dikste, de zachtste en de sterkste. Bovendien hebben de deelnemers daar maar weinig van nodig en vinden ze die het mooist.

Community

Familie & vrije tijd

mobile

Gerelateerde discussies