Nieuws

Goedkoper terug naar school met onze groepsaankoop

19 augustus 2016
Groepsaankoop schoolmateriaal en petitie gratis onderwijs

In afwachting van écht gratis onderwijs, waarvoor we blijven vechten, geven wij u een duwtje in de rug met een groepsaankoop schoolmateriaal in samenwerking met winkelketen Trafic. Krijg een korting van 10% op een lijst van 55 schoolartikelen en maak gebruik van onze tips. 

Onderwijs zou tot minimum het einde van het lager onderwijs helemaal gratis moeten zijn. Momenteel is dit echter niet het geval. Daarom hebben wij beslist actie te ondernemen:

De gemiddelde kost van een schooljaar loopt op tot € 308 in de kleuterschool, € 400 in de lagere school en zelfs € 1 287 in het secundair onderwijs. Dit is veel te veel. 

De link naar de website

Bezoek onze website : www.klaarvoorschool.bevoor een goedkopere terugkeer naar school en alle informatie over onze actie.

Groepsaankoop schoolmateriaal

Wij helpen u de kosten die gepaard gaan met de terugkeer naar school te verlagen. We hebben voor u zeer goedkope prijzen onderhandeld op 55 schoolartikelen bij Trafic. Iedereen kan deelnemen, abonnees en niet-abonnees, van 19 augustus tot 30 september 2016 om middernacht, of tot de voorraad is uitgeput. U kunt gewoon online bestellen en vanaf een bedrag van € 30 worden de producten gratis bij u thuis of op een ander adres naar keuze geleverd. 

Petitie voor een écht gratis onderwijs

In Vlaanderen is het basisonderwijs al volledig gratis: een decreet verbiedt er om kosten gelieerd aan schoolmateriaal (schiften, handboeken, schrijfgerief,…) aan te rekenen aan de ouders. We eisen dat dit ook in Wallonië wordt ingevoerd.

Voor het secundair onderwijs eisen we de invoering van een maximumfactuur, als eerste stap in de richting van kosteloos leerplichtonderwijs.

In de petitie die we u vragen te ondertekenen, eisen we samen met de Gezinsbond dat alles in het werk wordt gesteld om onderwijs écht gratis te maken voor de gezinnen.  

Onze tips voor een goedkopere terugkeer naar school

Besparen op de aankoop van schoolmateriaal, betekent ook een aantal tips toepassen waar we niet altijd aan denken. Wij geven er u tien. Zoals bijvoorbeeld: nagaan wat er van vorig jaar hergebruikt kan worden. Of weerstaan aan de verleiding om mee te doen aan de laatste hype. U betaalt meer voor materiaal met afbeeldingen van populaire films of artiesten, maar de kwaliteit is niet steeds navenant. En een jaar later is de hype wellicht voorbij...