Nieuws

Gezelschapsspelletjes voor de winteravonden

02 december 2016
Gezelschapsspellen

Om uw winteravonden gezellig door te brengen of een origineel eindejaarscadeau te vinden, bieden we u hier een selectie van spelletjes die u zeker zouden moeten bevallen!

Toch nog op zoek naar andere gezelschapsspelletjes?

Met de zoekfilter (minimumleeftijd, aard van het spel, doelgroep) kunt u een kwaliteitsspel vinden dat beantwoordt aan uw profiel en aan uw wensen van het moment. Neem dus zeker een kijkje in onze uitgebreide databank, die regelmatig wordt aangevuld.

Wij hebben uit onze databank zeven kwaliteitsspelletjes geselecteerd waarmee u zich met uw familie of vrienden kunt bezighouden tijdens de eindejaarsfeesten. Ze behaalden een goede of zeer goede score voor de verschillende criteria waaraan wij een beoordeling toekennen: de spelwaarde, de spelregels, de doos... En ze zijn voorzien van een gedetailleerde commentaar van onze testpersonen.

Onze selectie

Mimiq

MiMiq

Fun verzekerd met dit kaartspel! Elke speler heeft kaarten waarop een gek gezicht staat. Het doel is zo veel mogelijk setjes van drie dezelfde kaarten te verzamelen. Daarvoor moet elke speler aan de anderen om de gewenste kaart vragen door de afgebeelde gekke bek te trekken.
Leuk voor het hele gezin. Geschikt vanaf 4 jaar, al kunnen de allerjongsten wat moeite hebben om sommige gekke bekken na te bootsen.

€ 10 - vanaf 4 jaar - 2 tot 6 spelers - 15 tot 30'

Burcht Fladderstein

Burcht Fladderstein 

Een race in een burchtruïne vol vleermuizen. Het doel is om het snelst boven in de toren te geraken. Om zich te verplaatsen, legt elke speler een kleine vleermuis van stof op de omwalling van de burcht. Door op deze laatste te drukken, blaast er een wind die de vleermuis de lucht in stuwt. De plaats waar de vleermuis landt, bepaalt hoeveel stappen de speler met zijn pion mag zetten.
Dit spel spreekt vooral bij de allerjongsten tot de verbeelding, maar is niettemin leuk voor het hele gezin. Er is keuze uit verschillende moeilijkheidsgraden. Het materiaal is zeer degelijk.

€ 30 - vanaf 6 jaar - 2 tot 4 spelers - 15 tot 30'

Quadri color

Quadri Color

Een coöperatief behendigheidsspel. Alle spelers krijgen 4 gekleurde bandjes voor de polsen en enkels. Per twee moeten ze een kaart met een kleurencombinatie trekken en de bandjes met die kleuren met elkaar in contact brengen. Dat levert soms erg grappige poses op. Er is keuze uit drie moeilijkheidsgraden. De regels zijn eenvoudig en het spel kan dus onmiddellijk worden gespeeld.

€ 18 - vanaf 6 jaar - 4 tot 6 spelers - <15'

Qwirkle Cards

Qwirkle Cards

De spelers moeten zo veel mogelijk Qwirkle vormen (reeksen van 6 kaarten). De kaarten van eenzelfde reeks moeten ofwel allemaal hetzelfde symbool maar verschillende kleuren, ofwel allemaal verschillende symbolen maar dezelfde kleur hebben. Ze mogen een reeks die een andere speler is begonnen vervolledigen, kaarten van de ene naar de andere reeks verleggen enz.
Deze variant van het klassieke Qwirkle-spel is heel anders en veeleer een kruising tussen de gewone Qwirkle en Rummikub.
De kaarten zijn eenvoudig maar heel duidelijk en degelijk. De spelregels zijn zeer gestructureerd en geïllustreerd met handige voorbeelden.

€ 10 - vanaf 8 jaar - 2 tot 4 spelers - 15 tot 30'

The Game

The Game

Coöperatief spel met kaarten. Het doel is om samen zo veel mogelijk kaarten (er zijn er 102 in totaal) kwijt te spelen door ze in stijgende of dalende volgorde af te leggen. Om goed te scoren is samenwerken belangrijk. Het spel is ook alleen te spelen.

€ 11 - vanaf 8 jaar - 1 tot 5 spelers - 15 tot 30'

5 seconden

5 seconden

Quizspel met kaarten. U moet binnen 5 seconden 3 voorbeelden noemen van het gevraagde ("3 rode voorwerpen", "3 monsters",...) om uw pion een vakje vooruit te mogen zetten. Snel nadenken is de boodschap bij dit spel, dat geschikt is om met het hele gezin, vrienden of collega’s te spelen. Het bevat maar liefst 750 vragen, dus dezelfde vragen keren niet vaak terug. Om te winnen, moet men niet zozeer slim maar vooral snel zijn!

€ 22 - vanaf 8 jaar - 3 tot 6 spelers - 15 tot 30'

Code Names

Code Names

Coöperatief associatiespel voor taalliefhebbers. Er liggen 25 kaartjes met elk 1 woord op tafel. De spelers worden in 2 teams met geheimagenten verdeeld. Elk team moet een tiental van de 25 woorden op tafel raden aan de hand van de aanwijzingen van de teamleider. Die zegt telkens een woord en een cijfer (bijvoorbeeld “fruit, 2” als zijn team “appel” en “pruim” moet raden). Bij de 25 woorden op tafel zijn er echter ook enkele woorden die het team niet mag zeggen! Het eerste team dat alle woorden raadt, wint.

€ 20 - vanaf 12 jaar - 2 tot 8 spelers - 15 tot 30'