Koopgids

Koopgids webshops

29 juli 2020
webshop

Waar moet u rekening mee houden voordat u een aankoop doet in een online winkel?

Meer en meer consumenten winkelen online. Die online winkels bieden een handige en alternatieve oplossing aan de consument die zijn artikels van thuis uit kiest en ze thuis ontvangt zonder zich te moeten verplaatsen. Wanneer je online winkelt, moet je met een aantal punten rekening houden:

  • Je moet de contractuele documenten en de bestelbevestiging ontvangen voordat de verkoop plaatsvindt.
  • Je hebt 14 kalenderdagen de tijd om beroep te doen op je herroepingsrecht: tijdens die periode moet je de verkoper meedelen dat je je aankoop wilt annuleren.
  • Je hebt twee jaar wettelijke garantie op je aankoop.
  • Een aantal producten kunnen niet teruggestuurd worden: dat geldt voor persoonlijke en verzegelde producten (een cd, een crème) of producten die niet geretourneerd kunnen worden omwille van gezondheids- of hygiëneredenen.
  • Zorg ervoor dat je de transactie via een beveiligd apparaat uitvoert en dat je je op een beveiligde pagina bevindt: https in de url en een gesloten slotje.
User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/02/2021

Ik bestel al jaren bij AliExpress gemiddeld eenmaal per week. nooit dure producten bijna altijd elektronica wat hier onbetaalbaar is, voor een transistor heb ik bij AliExpress 10 stuks verschillende producten niet toegekomen maar steeds mijn geld terug.

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/11/2021
, Gereageerd:

En gebruik alihelper en/of aliradar om zeker te zijn, ookal dat ze terug inzet tonen om klachten te behandelen, even een tijd verwaarlozing geweest daaromtrent

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/11/2020

Geachte
Mijn ( ? ? ? ) lidnummer : 3833359-16 ?
Mijn abonnement 1688359 74 (= 46 jaar lig)
Van waar dit verschil.
Graag uw antwoord, waarvoor onze dank.
Mvg
Rik

Community

Familie & vrije tijd

mobile

Gerelateerde discussies