Hoe wij testen

Hoe beoordelen we webshops?

29 juli 2020
webshop

Welke criteria gebruiken we tijdens onze evaluatie van online winkels?

Om de webshops te beoordelen, hebben we rekening gehouden met verschillende aspecten.

Onze juridische analyse van de onlinewinkel en de werking ervan

We focussen op vier aspecten.

  • Productinformatie Wordt het product volledig beschreven, wordt de volledige prijs duidelijk meegedeeld, met inbegrip van btw en leveringskosten (minstens vóór je definitief bestelt), wordt er informatie gegeven over de beschikbaarheid van producten en over de levertermijn? 
  • Aankoopproces Zijn er minstens twee kliks nodig om een bestelling te plaatsen (zodat men niet door per ongeluk te klikken aan een aankoop kan vasthangen), is er niets extra’s reeds aangevinkt, is er duidelijke informatie over de betaalmethodes (met ten minste één gratis methode), verloopt de betaling via een veilige procedure? 
  • Levering en dienst na verkoop Wordt voldoende informatie gegeven over de verschillende leveringsmogelijkheden, is er in geval van klachten een duidelijke en eenvoudige procedure?
  • Wettelijke informatie Zijn de algemene voorwaarden duidelijk geformuleerd en makkelijk te vinden, zijn ze niet strijdig met de wet, worden de regels nageleefd inzake het herroepingsrecht (de mogelijkheid om alsnog van de aankoop af te zien, met de correcte bedenktermijn en terugbetaling en een eenvoudige procedure), respecteert men de regels inzake privacy en de regelgeving rond cookies?

Elk van die aspecten krijgt een score in de vorm van sterren, met vijf als maximum. 

De tevredenheid van de gebruiker

We doen jaarlijks ook een tevredenheidsonderzoek bij onze leden om naar hun ervaringen met webshops te peilen. Als we voor een bepaalde webshop over voldoende antwoorden beschikken, voegen we ook de tevredenheidsscore toe, eveneens uitgedrukt in sterren. 

De eindscore

De algemene beoordeling die we aan elke onlinewinkel toekennen, is overal waar mogelijk de combinatie van de juridische analyse en het resultaat van het tevredenheidsonderzoek.

Indien we niet over een tevredenheidsscore beschikken, slaat de beoordeling van de webshop louter op de juridische analyse.

 
User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/02/2021

Ik bestel al jaren bij AliExpress gemiddeld eenmaal per week. nooit dure producten bijna altijd elektronica wat hier onbetaalbaar is, voor een transistor heb ik bij AliExpress 10 stuks verschillende producten niet toegekomen maar steeds mijn geld terug.

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/11/2021
, Gereageerd:

En gebruik alihelper en/of aliradar om zeker te zijn, ookal dat ze terug inzet tonen om klachten te behandelen, even een tijd verwaarlozing geweest daaromtrent

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/11/2020

Geachte
Mijn ( ? ? ? ) lidnummer : 3833359-16 ?
Mijn abonnement 1688359 74 (= 46 jaar lig)
Van waar dit verschil.
Graag uw antwoord, waarvoor onze dank.
Mvg
Rik

Community

Familie & vrije tijd

mobile

Gerelateerde discussies