Nieuws

Wintersolden: dertig minuten shoppen in je eentje

16 december 2020
wintersolden

Funshoppen zal ook tijdens de wintersolden niet aan de orde zijn. Alleen op koopjesjacht gaan is het devies en maximaal dertig minuten in een winkel blijven.

Op 4 januari 2021 beginnen de wintersolden. Niet op zaterdag 2 januari zoals dat in normale omstandigheden het geval zou zijn, maar pas de eerstvolgende maandag. Kwestie van in het weekend niet te veel volk aan te trekken. Funshopping zal bovendien niet aan de orde zijn.

Vóór het zover is, is er de sperperiode. Die is op 2 december van start gegaan.

In de aanloop naar de solden

Ondertussen zitten we nog volop in de sperperiode. Dat is de maand vóór de solden, waarin geen kortingen mogen worden aangekondigd in winkels die kleding, schoenen of lederwaren verkopen. 

Maar de kans is groot dat je in december in de praktijk toch al koopjes hebt kunnen doen. De winkeliers mogen tijdens de sperperiode hun prijzen immers wel verlagen zolang ze daar geen ruchtbaarheid aan geven, en sommigen zijn zo sluw om de kortingen gewoon reeds vooraf bekend te maken. Ook koppelverkoop, waarbij artikelen goedkoper worden aangeboden op voorwaarde dat je er ten minste twee koopt, is niet verboden tijdens de sperperiode.

Ook tijdens de solden van januari 2021 geen funshopping

De coronacijfers zijn niet goed. We moeten met z'n allen inspanningen blijven leveren om het virus te stoppen. Ook bij het shoppen, solden of niet. Je zult hooguit dertig minuten in de winkel mogen blijven en in principe moet je alleen zijn. Je mag wel een minderjarig gezinslid of een hulpbehoevende meenemen, maar er wordt gevraagd om dat zo weinig mogelijk te doen. Je mag de winkel alleen in met een mondmasker en je moet eerst je handen ontsmetten.

Zit je met een probleem?

Heb je nog een vraag over een aankoop tijdens de solden? Je kunt elke werkdag terecht bij de experts van onze Adviesdienst op het nummer 02 542 34 34, van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur (op vrijdag tot 16 uur).

BEL 02 542 34 34