Nieuws

Solden: val niet voor deze "deals"

08 januari 2021

De solden zijn niet automatisch de beste periode om je slag te slaan. Onze prijsjagers selecteerden een aantal smartphone-promoties die allesbehalve de moeite waard zijn. De boodschap: vergelijk prijzen op verschillende momenten in het jaar.

Bij het screenen van tal van promoties botsten onze experts meermaals op deals waarop je beter niet intekent. Het gaat om smartphones die elders goedkoper blijken, op een ander moment al aan deze "promo"-prijs werden aangeboden of zelfs voor een lagere prijs te vinden waren.

Vind de beste deal voor meer dan 100 producten getest en aanbevolen door onze experts.

Vind de beste deals

Motorola Edge 128GB

Deze smartphone is verkrijgbaar voor een promoprijs van € 449 bij Vanden Borre. Maar dat is niet de meest voordelige prijs! Ter gelegenheid van Black Friday (eind november 2020) verkocht Vanden Borre deze smartphone voor € 100 goedkoper (€ 349). De promotieprijs waar Vanden Borre nu mee uitpakt, heeft de keten trouwens al vaker toegepast, namelijk midden september en eind oktober vorig jaar. Bovendien biedt een andere webshop hem vandaag aan voor € 399.

Je wacht dus beter af tot de prijs daalt. Je kunt de prijsevolutie zelf volgen via de productfiche van de Motorola Edge.

Samsung Galaxy A51

Tot 11 januari biedt Cora deze smartphone aan voor € 279 (in plaats van € 289,99). Maar dat is geen interessante deal. Je vindt hem elders online voor € 259. En dat is niet de laagste prijs ooit: kijken we naar de prijsevolutie, dan is deze smartphone al vaker onder de € 250 gegaan.

Volg de prijsevolutie dus beter zelf op via de productfiche van de Galaxy A51.

Apple iPhone 11 Pro (64GB)

Een iPhone 11 Pro voor € 949 is geen koopje! Het mag dan misschien de laagste prijs zijn die Vanden Borre sinds november 2019 voor deze smartphone heeft gevraagd, maar het is niet de voordeligste. Op een andere website vinden we hem vandaag voor € 871. Bovendien kon je dit toestel € 124 goedkoper (namelijk voor € 825) op de kop tikken rond 20 oktober vorig jaar.

Op de grafiek hieronder zie je dat de prijs van deze smartphone toeneemt in de aanloop naar de solden zodat ze hem schijnbaar aan een interessantere prijs kunnen aanbieden tijdens de solden.

Raadpleeg zelf de productfiche van de iPhone 11 Pro en ontdek wanneer hij het voordeligst is.

Nog meer fake deals

Niet alleen smartphone-aanbiedingen kunnen misleiden. Ook bij andere productcategorieën botsten onze prijsexperts meermaals op promoties die je beter overslaat omdat ze al eerder aan die prijs of goedkoper verkrijgbaar waren. Het gaat om promoties van de smartwatch Huawei Watch GT2E bij Cora, de espressomachine Krups KP170810 Infinissima Black en de microgolfoven Samsung MC28H5015AW bij Carrefour.

Het loont dus steeds de moeite om de prijshistoriek van een product na te gaan alvorens je intekent op een deal. Voor een groot aantal producten kan je die gemakkelijk terugvinden in onze koopwijzers. Daar vertellen we je ook meteen waar je het product het goedkoopst kunt vinden.

Naar de koopwijzers