Nieuws

Solden zijn slechts koopjes in 13% van de gevallen

02 augustus 2022

In 87 % van de gevallen ben je bij soldenkoopjes slechter af dan wanneer je door het jaar koopt. Dat blijkt uit onze analyse van 8 000 soldendeals tijdens het voorbije koopjesseizoen.

Tijdens de voorbije zomersolden onderzochten we 8 000 soldenkortingen. De meeste goede deals in de solden vonden we bij Vanden Borre en Art & Craft. Daarna volgden MediaMarkt, Krëfel, Bol.com en Amazon.de. In 85 winkels (37 %) was je tijdens de solden slechter af dan ervoor. Zo kon je de minst voordelige deals aantreffen bij Conrad, Eldi en Electromania.

We noteerden het vaakst een goede deal voor wie een nieuwe tv wilde kopen (bijna 32 %), een smartphone (11 %), tablet (7 %), koptelefoon of een vaatwasser (6 %).

Daarentegen vonden we geen enkele goede deal voor robotstofzuigers, oliefriteuses of diepvrieskasten, en slechts in zeer beperkte mate voor koelkasten met diepvriezer onderaan, soundbars en heteluchtfriteuses (1 %).

Ontmasker goeie en slechte aanbiedingen

Als de analyse iets aantoont, dan wel dat de Rate My Deal-module van Test Aankoop een nuttig hulpmiddel is om te zorgen dat je er tijdens de solden niet bekaaid vanaf komt. 

Met Rate My Deal volgen wij talrijke soldenpromoties op de voet, in de folders maar vooral op de online-platformen. Op basis van ons continue prijsonderzoek kunnen we uit die aanbiedingen de goeie en de slechte deals halen. Goeie deals zijn dan goeie producten voor een echt voordelige prijs. Slechte deals zijn dan goeie of slechte producten voor een prijs die hoger ligt dan elders of eerder. En dat er goeie deals zijn, is wel zeker. 

 

Vind hier een echt goeie deal