Nieuws

Pas op voor fake deals van Amazon, Wara en Conrad

06 juli 2022
montre connectée casque smartphone hameçons

Tijdens de solden regent het koopjes. Maar heb jij wel écht een goede deal in handen? Verkopers pakken graag uit met veelbelovende promoties, maar in werkelijkheid blijken veel van deze kortingen simpelweg bedrog te zijn. Bekijk hier welke fake deals je best links laat liggen.

Veel verkopers gaan helaas aan de haal met misleidende aanbiedingen tijdens de solden. Een product lijkt misschien goedkoper dan voorheen, maar in werkelijkheid zijn sommige promoties niet meer dan een mooi verpakte leugen. Wij willen je graag behoeden voor deze fake deals. 

De nieuwe wetgeving van de Europese Omnibusrichtlijn rondom kortingen en prijzen stelt dat telkens de vorige prijs/referentieprijs zichtbaar moet zijn wanneer er een korting wordt gegeven. Bijvoorbeeld: “Televisie nu 50 euro, was 100 euro”. Deze referentieprijs moet overeenkomen met de laagste prijs in de 30 dagen vóór de korting. Onze prijsexperts analyseren daarom dagelijks honderden prijzen en promoties voor jou als consument. Door de prijsevolutie nauwlettend in de gaten te houden, kunnen zij je vertellen of de nieuwe prijs daadwerkelijk veel goedkoper is dan deze referentieprijs en of je wel écht een goede deal in handen hebt. Bekijk hier een aantal slechte deals die wij zijn tegengekomen:

Robotstofzuiger H.KOENIG SWRC120 op Amazon FR

Een frappante fake deal van Amazon.fr. Ze maken je wijs dat je een korting krijgt van 53% op de robotstofzuiger van H.Koenig. In werkelijkheid gaat het om slechts een kleine 5%. De robotstofzuiger staat momenteel te koop voor €189, terwijl de maximale prijs in de afgelopen maand €199 was.

Prijsevolutie Robotstofzuiger H.KOENIG SWRC120 op Amazon FR
 

We kijken overigens niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit van het product. Uit onze test blijkt de robotstofzuiger H.Koenig SWRC120 ook nog eens van een slechte kwaliteit te zijn. Op zoek naar een goeie deal voor een robotstofzuiger? In onze koopwijzer vind je alle geteste robotstofzuigers terug. Hierin vind je ook de prijsevolutie van elk product terug.

 

Televisie LG 65NANO966PA bij Wara

Aanbieder Wara weet het wel heel bont te maken met hun zogenaamde korting van 29% op de televisie LG 65NANO966PA. De korting is in werkelijkheid 0%, aangezien deze televisie al enkele maanden aan dezelfde prijs wordt aangeboden, namelijk voor €1499. Toch doen ze dit zogenaamde prijsverschil graag uit de doeken als spetterende promotie.

Prijsevolutie Televisie LG 65NANO966PA bij Wara

In onze koopwijzer kun je zelfs zien dat bovenstaande televisie van LG zelfs iets goedkoper wordt aangeboden bij FNAC, namelijk voor €1485,90. Voor meer prijs- en kwaliteitsvergelijkingen van televisies gebruik je onze vergelijker.

 

Printer Canon Pixma TS7451 bij Conrad

Let op voor deze extreem slechte deal bij Conrad. Ze hebben vlak voor de solden eerst de prijs van deze printer van Canon omhoog gegooid, om er vervolgens een promotie van 27% op “toe te passen”. In werkelijkheid betaal je 11% méér dan een tijdje geleden… De huidige prijs waaraan ze je deze printer verkopen is €145, terwijl deze in het afgelopen jaar nooit meer dan €125 kostte. Zij beweren echter dat het om een prijs van €199 ging.

Prijsevolutie Printer Canon Pixma TS7451 bij Conrad

Dit blijkt überhaupt geen goede deal wanneer je een kijkje neemt in onze vergelijker. Zo biedt Mediamarkt diezelfde printer veel goedkoper aan, namelijk aan het zachte prijsje van €99. Wil je alle printers vergelijken? Bekijk dan onze koopwijzer.

Heb jij écht een goeie deal te pakken? Of is het product in je winkelmandje net als bovenstaande voorbeelden ook een fake deal? Neem zeker een kijkje op ons Rate my Deal platform om het uit te vinden.

 Naar Rate My Deal platform