Nieuws

Zomersolden 2020: dertig minuten shoppen in je eentje

28 juli 2020
corona

Funshoppen tijdens de zomersolden: vergeet het maar. De Veiligheidsraad voert strenge maatregelen in, waardoor je maximaal dertig minuten in de winkel mag blijven. En zonder gezelschap.

Zoals je weet, beginnen de zomersolden op 1 augustus dit jaar, en niet op 1 juli zoals gewoonlijk. 

Kledingzaken werden zwaar getroffen door de coronacrisis. Omdat ze hun collecties niet aan de man konden brengen, besliste de overheid om de zomersolden van 2020 te verplaatsen van 1 juli naar 1 augustus.

Strengere maatregelen

Niet alleen het tijdstip wijkt af van de regel. Ook het shoppen zelf zal dit jaar heel anders verlopen, omdat we midden in de tweede golf van de corona-epidemie zitten. De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat de regels die voorheen golden tijdens het shoppen, opnieuw worden ingevoerd. Dit betekent dat je hooguit dertig minuten in de winkel mag blijven en dat je alleen moet zijn. Je mag wel een minderjarig gezinslid of een hulpbehoevende meenemen.

Funshoppen zit er dus ook tijdens de solden niet in.

Intussen loopt de sperperiode op haar einde. Dat is de maand vóór de solden, waarin geen kortingen mogen worden aangekondigd in winkels die kleding, schoenen of lederwaren verkopen. Net als in andere jaren zagen we dat er veel aan koppelverkoop werd gedaan: korting bij de aankoop van meer dan één artikel. Koppelverkoop is toegelaten tijdens de sperperiode.

Heb je vragen?

Zit je met een vraag over een aankoop? Je kunt elke werkdag terecht bij onze adviesdienst op het nummer 02 542 34 34, van maandag tot vrijdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur (op vrijdag tot 16 uur).

BEL 02 542 34 34

 

User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

reacties

Wees de eerste om te reageren
Community

Familie & vrije tijd

mobile

Gerelateerde discussies