Nieuws

Wantrouw spectaculaire solden, check ze met Rate My Deal

19 juli 2022

Spectaculaire soldenkortingen op elektro-apparaten van meer dan 50 procent, zijn te wantrouwen. Dat blijkt uit de tussentijdse resulaten van onze online prijzenchecker Rate My Deal. Maar het is niet omdat kortingen spectaculair zijn, dat er geen tussenzitten die toch echt goeie deals zijn. Ook dat blijkt als je Rate My Deal gebruikt.

 Je kan tijdens deze solden de meeste goeie deals vinden bij televisies, koptelefoons en smartphones. Wees wel gewaarschuwd want bijvoorbeeld bij koptelefoons zitten behalve goeie deals ook ‘te spectaculaire’ waarbij overdrijven wordt met de werkelijke korting die wordt aangeboden. Dat blijkt uit de tussentijdse conclusies van Rate My Deal, onze tool waarmee iedereen online promoties en prijzen kan checken.  

Ontdek met Rate my deal goeie en slecht deals 

Met Rate My Deal volgen wij de duizenden soldenpromoties waarmee we momenteel rond de oren worden geslagen. In de folders maar vooral op de online-platformen.  Op basis van ons continue prijsonderzoek kunnen we uit die promoties de goeie en de slechte deals halen. Goeie deals zijn dan goeie producten voor een echt voordelige prijs. Slechte deals zijn dan goeie of slechte producten voor een prijs die hoger ligt dan elders of eerder. En dat er goeie deals zijn, is wel zeker. 

Rate My Deal

Opgepast voor fake deals 

Behalve goeie en slechte deals kan met Rate My Deal ook fake deals ‘ontmaskeren’. Dat zijn deals die hun prijs kunstmatig hoog zetten voor de solden en dan spectaculair laten dalen tiojdens de solden. Een goed voorbeeld daarvan is deze keukenrobot van Domo bij het verkoopskanaal Art & Craft. Die staat in de aanbieding voor 129 euro in plaats van 349. Een korting van maar liefst 63%. 

Wat blijkt echter uit de prijsevolutie op Rate My Deal. Op 27 mei werd diezelfde Domo bij Art en Craft voor 179 euro verkocht. Dat doet de werkelijke korting zakken tot 28 %. Het is trouwens niet alleen een fake deal, het is ook geen goeie deal. 

Rate My Deal toont ook deals voor hetzelfde product die veel beter zijn dan die van Art & Craft. Zoals de 79,94 euro die ze vragen bij het verkoopskanaal Wara. Elders vind je hem ook goedkoper dan bij Art & Craft. Zonder spektakelkorting maar wel voor een betere prijs. 


Onze experts vonden verschillende fake deals bij verschillende aanbieders. Zoals een espressomachine bij Hubo, een smartphone bij Krefel en een promo voor headphones die wel fake bleek te zijn wegens te hoge kortingsbeloftes maar tegelijk ook voordelig bleek. Het is trouwens in die categorie van koptelefoons dat onze experts de meeste fake kortingen terugvinden. Opvallend ook: “De meeste spectaculaire kortingen vind je op sites zoals die van Amazon, ongeacht of het nu de Franse, Duitse of Nederlandse versie is. Ook Art en Craft valt zo op een negatieve manier op,” klinkt het. 

soldendossier