Nieuws

De beste smartwatches voor de beste Black Friday-prijzen

26 november 2021

Op Black Friday hebben onze experts drie goede deals gevonden voor smartwatches die zeer goed scoren in onze tests. Dankzij de combinatie van prijsvergelijkingsonderzoek en onze labotests kunnen we jou verzekeren dat je de beste producten tegen de beste prijs krijgt. Ontdek snel de drie deals.

Volgens onze analyse van honderden aanbiedingen voor bijna 2 000 producten bij 67 webshops, is slechts 28% van de Black Friday-promoties echt de moeite waard. Minder dan een derde! Dit betekent dat er niet veel goede deals te krijgen zijn. Maar laten we het vandaag op Black Friday zelf niet over fake deals hebben: onze experts hebben drie goede deals gevonden voor enkele van de beste smartwatches in onze tests.

Opgelet, de prijzen en beschikbaarheid van de producten kunnen snel wijzigen. Is de prijs van het product dat je zoekt ondertussen gewijzigd? Aarzel niet om de zoekmotor op ons Rate My Deal-platform te gebruiken om de beste deals van het moment te vinden.

Smartwatch Garmin Venu QS Music Edition voor €169 bij Amazon.nl

Dit Garmin-horloge is een uitstekende keuze, zonder de franjes van zijn rechtstreekse duurdere concurrenten. De smartwatch heeft nauwkeurige sensoren en je kunt er vele sporten mee tracken, wat het vakgebied van de Amerikaanse fabrikant is.

De smartwatch is aangenaam om dragen en het LCD-scherm en de menu's maken het fijn om te gebruiken, ook omdat de gebruikte materialen van hoge kwaliteit zijn. De batterij gaat behoorlijk lang mee: 244 uur bij standaard gebruik (of minder als je de gps-sensor gebruikt, zoals dat het geval is bij andere sporthorloges). Nadeel is dat het horloge minder compatibel is met een iPhone dan met een Android-smartphone, en dat bepaalde sensoren, zoals het elektrocardiogram en de hoogtemeter, ontbreken. Maar als je dat niet erg vindt, biedt deze Garmin topprestaties voor een lagere prijs dan de concurrentie.

Activity tracker Fitbit Charge 4 voor €88,95 bij Bol.com

 

Deze Fitbit tracker is licht (26g) en comfortabel om te dragen. De fitnessfuncties werken uitstekend. De hartslagmeting is accuraat, en dat geldt ook voor de stappenteller en de afstandsmeting. Eveneens mooi meegenomen is de ingebouwde gps, die bij sommige goedkope trackers ontbreekt. Ideal voor gebruikers die regelmatig eens buiten gaan lopen. De smartfuncties scoren zeer goed. Je kan onder meer notificaties ontvangen van telefoonoproepen, sms’en en sociale media, maar je kan er niet mee telefoneren.

We zijn tevreden over de batterijautonomie: de tracker gaat 137 uur mee volgens onze test. Maar de oplaadtijd duurt daarentegen wel behoorlijk lang. Het OLED-scherm is krasbestendig. Helaas is het niet altijd goed leesbaar in de volle zon en het heeft ook geen "always-on" display (je moet bijvoorbeeld het scherm activeren om de tijd te kunnen aflezen).

Vandaag 26 november is de Fitbit Charge 4 ook voor een vergelijkbare prijs verkrijgbaar bij andere verkopers: €88,95 bij Amazon.nl en Gomibo.be, en €89 bij Vanden Borre en MediaMarkt.

Activity tracker Amazfit Band 5 voor €19,94 bij Amazon.nl

 
Onze test van de Amazfit Band 5 bewijst dat je niet altijd honderden euro's hoeft te investeren om een goede fitnesstracker te krijgen. Hij valt niet bijzonder op door zijn design, dat erg lijkt op dat van zijn concurrenten. Maar hij is heel licht en daardoor vergeet je bijna dat je hem aanhebt: ideaal voor iemand die zonder al te veel gedoe zijn lichaamsbeweging wil volgen. De hartslagsensor is nauwkeurig, net als de stappenteller. De aanwezigheid van een pulsoxymeter (die de zuurstofverzadiging in het bloed meet) is vrij uitzonderlijk voor dit type toestel. Voor de rest biedt deze activity tracker niet echt "slimme" functies, behalve een paar meldingen die je niet via de tracker kunt beantwoorden. Tegelijk draagt zijn eenvoud bij tot het gebruiksgemak van de tracker.
 
De batterij-autonomie is bevredigend: ze gaat 136 uur mee volgens onze test, wat overeenkomt met ongeveer 5 dagen gebruik. De Amazfit is compatibel met zowel iOS als Android. Kortom, een dagelijkse metgezel voor een zeer redelijke prijs.

Houd er wel rekening mee dat de prijs van dit product niet voldoet aan het minimumbedrag voor gratis verzending op Amazon (€25 in normale tijden, €20 tijdens Black Friday).

Meer tips, advies en de beste deals op ons platform 'Rate My Deal'

Ben je op zoek naar goede deals, tips of expertadvies tijdens Black Friday? Je vindt het allemaal op ons Rate My Deal-platform.

Vind de beste deals