Nieuws

Fake deals bij Amazon en Rue du Commerce

18 november 2021
fake deal chez amazon.fr et rue du commerce

Onze experts zetten hun onderzoek naar fake Black Friday-deals – lees: aanbiedingen die geen echte deals zijn – voort. Opnieuw hebben zij twee verdachte kortingen ontdekt die niet aan de definitie van een echte promotie beantwoorden: de draadloze hoofdtelefoon van Sennheiser bij Amazon.fr en een Breville espressomachine bij Rue Du Commerce.

We herhalen nog eens dat volgens de FOD Economie een aangekondigde korting effectief moet zijn en niet mag misleiden. Dit betekent dat de korting moet worden toegepast op een prijs die de winkel eerder, gedurende een bepaalde periode, heeft gebruikt.

Onze specialisten hebben twee nieuwe Black Friday-aanbiedingen ontdekt die niet aan de criteria voldoen en daarom fake deals blijken te zijn.

In het kader van dit onderzoek roepen we de betrokken handelaars op hun prijzen te corrigeren en onmiddellijk te stoppen met dit soort praktijken, die flirten met de grenzen van het wettelijke en misleidend zijn voor de consument.

Sennheiser CX 400BT oortjes voor €119 in plaats van €199 bij Amazon.fr

 

Deze Sennheiser oortjes staan in promotie op Amazon.fr. Het lijkt er echter op dat de site nooit de doorgestreepte prijs van €199 heeft toegepast. In de praktijk is de maximumprijs op Amazon.fr voor dit product... €119,99! En de laagste prijs die ooit voor deze hoofdtelefoon werd genoteerd, eveneens op Amazon.fr, is €81,31.

prijscurve SENNHEISER CX 400BT 

Wil je deze hoofdtelefoon voor een meer betaalbare prijs? Zoals je kunt zien op onderstaande afbeelding, kan je dankzij onze koopwijzer hoofdtelefoons op de hoogte blijven van de huidige beste prijzen voor elk product dat we hebben getest. In dit geval is het duidelijk dat de Sennheiser CX 400BT oortjes op 18 november voor een betere prijs worden aangeboden (€99) bij Vanden Borre. 

Vergelijk hoofdtelefoons 

Breville Barista Mini espressomachine voor €179 in plaats van €249 bij RueduCommerce.fr

"Goede deal", beweert Rue Du Commerce op de pagina van dit  product. "Helemaal niet," antwoorden onze experts. Blijkbaar heeft de website de Breville Barista Mini nooit verkocht voor €249. Integendeel, de prijs van dit product heeft nooit hoger gelegen dan €189. Tot voor kort bood Rue Du Commerce de koffiemachine zelfs aan voor €162,99, terwijl de laagste prijs ooit €151,02 was bij Fnac. Kortom: het is geen goede deal!

prijscurve BREVILLE BARISTA MINI

Wil je echte aanbiedingen vinden voor dit model, of een ander product dat we hebben getest? Bekijk onze koopwijzer espressomachines en blijf op de hoogte van de beste prijzen.

Vergelijk espressomachines 

Meer tips, advies en de beste deals op ons platform 'Rate my deal'

Ben je op zoek naar de beste deals, tips of expertadvies tijdens Black Friday? Je vindt het allemaal op ons speciale Rate my deal-platform.

Vind de beste Black Friday-deals