Nieuws

Prijzen vergelijken kan je geld besparen, zelfs op verschillende versies van één site

01 november 2022

Je hebt misschien de reflex om te shoppen op Amazon.nl, maar wist je dat je veel kunt besparen door de prijzen te vergelijken met Amazon.fr of .de? Onze experts deden de test en vonden een deal voor oortjes van Sony die tot 19% goedkoper zijn op Amazon.de. Het hele jaar door kun je op onze koopwijzers dit soort nuttige prijsvergelijkingen maken.

Onze prijsvergelijkingstool houdt rekening met de verschillende versies van de Amazon-website. Je kunt dus altijd nagaan of de prijs beter is op Amazon.fr of .de, wat soms tot aanzienlijke en onverwachte besparingen kan leiden. Let wel: de grootste kortingen zijn vaak van zeer korte duur.

Dit geldt ook voor andere webshops die meerdere versies hebben voor verschillende landen. Winkel je liever lokaal, dan vind je trouwens ook wat je zoekt op onze koopwijzers, die ook fysieke winkels in heel België omvatten.

Een laatste detail: de voorwaarden voor de verzendkosten zijn dezelfde voor alle Amazon-winkels in de EU (gratis verzending vanaf €25). De btw-tarieven verschillen echter per land, wat een klein prijsverschil per product betekent. Controleer dus zeker het totaalbedrag in je winkelmandje voordat je gaat betalen.

Vlak voor de betaling wordt de prijs van dit product op Amazon.fr van €69,99 verhoogd met €0,58.

Kijk ook na of het product rechtstreeks door Amazon wordt geleverd en niet door een derde verkoper (in dat geval kunnen hoge verzendkosten in rekening worden gebracht, zelfs vanuit een buurland).

Sony WF-XB700 oortjes zijn 19% goedkoper op Amazon.de (€49,99) dan op Amazon.nl (€62)

Een goede deal op Amazon.de, die 19% goedkoper is dan op Amazon.nl

De Sony WF-XB700 oortjes, die volgens onze tests waar voor hun geld bieden, worden door Amazon tegen verschillende prijzen aangeboden, afhankelijk van het land. In dit voorbeeld van 23 november 2021 heeft Amazon.de veruit de beste prijs, namelijk €49,99, tegenover €62 bij Amazon.nl en €69,99 bij Amazon.fr.

Nog verbazingwekkender is dat de doorgestreepte prijs ook verandert naargelang de site. Vertrouw dus niet te veel op het kortingspercentage. Het is de uiteindelijke prijs van het product die je hier moet vergelijken.

In tegenstelling tot wat de doorgestreepte prijzen zouden kunnen doen vermoeden, is dit geen enorme korting op Amazon.fr. Volgens onze analyse blijkt de hoogste prijs ooit voor dit product op Amazon.fr  €79,99 en dus niet €150.

Blijf voorzichtig met de soms sterk overdreven doorgestreepte prijzen.

Hetzelfde geldt voor Amazon.nl, waar de maximumprijs al €149,90 is geweest, maar slechts twee keer: op 30 oktober en 3 november 2021. Exclusief deze twee dagen is de hoogste prijs die we hebben vastgesteld op Amazon.nl €66, wat slechts een beetje hoger is dan de huidige promotie.

Dezelfde dag zagen we de prijs op Amazon.nl met €2 dalen. De doorgestreepte prijs blijft trouwens onjuist.

Op Amazon.de, daarentegen, blijkt de laagste prijs ooit die we hebben vastgesteld (vóór de huidige promotie) €61,99. In dit voorbeeld gaat het voordeel dus duidelijk naar Amazon.de. In andere gevallen kan het echter nodig zijn een andere versie van de site te kiezen, of zelfs een volledig andere winkel. Om zeker te zijn raadpleeg je beter onze koopwijzers om de beste prijs te vinden bij tientallen winkels.

Meer tips, advies en de beste deals op ons platform 'Rate My Deal'

Ben je op zoek naar de beste deals, tips of expertadvies tijdens Black Friday? Je vindt het allemaal op ons Rate My Deal-platform. Je kunt er onder meer de fiche van de Sony WF-XB700 oortjes raadplegen.

Vind de beste deals