Nieuws

Op zoek naar echte Black Friday-koopjes

17 november 2020

Het grote koopjesevenement Black Friday is weer daar. Een goede zaak als je op zoek bent naar interessante deals, maar pas op voor valse of weinig aantrekkelijke promoties. Onze experts helpen je op weg.

Black Friday gaat dit jaar officieel van start op vrijdag 27 november, maar eigenlijk is de koopjesperiode nu al bezig. Om je weg te helpen vinden tussen alle promoties en prijzen van talrijke populaire producten – waaronder smartphones, televisies, hoofdtelefoons, draagbare speakers enz. – zijn onze experts begonnen met een omvangrijke analyse van de prijzen die door de grootste elektronicaketens (Cora, Carrefour, MediaMarkt, Vanden Borre, Makro, Krefel, Eldi, Bol, Coolblue, Expert, Exellent, Selecion) zijn aangekondigd.

We willen zeker de pret niet bederven, maar willen wel je aandacht vestigen op het risico van valse promoties. Dat zijn kortingen die handelaars in de periode vóór Black Friday kunstmatig hebben opgedreven. Zo lokken ze klanten met adembenemende kortingen, terwijl ze eigenlijk gewoon de oorspronkelijke prijs aanrekenen. Het kan ook zijn dat je wel een korting krijgt, maar dat die bij lange na niet zo interessant is als ze doen uitschijnen.

Deal of geen deal? Onze experts analyseren honderden producten

Om te vermijden dat je in die val trapt, kun je verschillende dingen doen.

Ter gelegenheid van Black Friday geven we iedereen toegang tot een apart platform waar je een honderdtal producten kunt vinden die speciaal door onze experts zijn geselecteerd uit onze koopwijzers tv’s, smartphones, stofzuigers, espressomachines enz. Onze abonnees hebben uiteraard altijd toegang tot al onze koopwijzers om na te gaan welk product het beste bij hen past.

Naar ons Black Friday-platform

Om eventuele valse kortingen te ontmaskeren, scannen we de promotiefolders en onlineprijzen van verscheidene ketens en onderzoeken we de prijzen van honderden producten die je kunt vinden in de koopwijzers op onze website. Door de prijsevolutie van elk product in de afgelopen maanden na te gaan en ze te vergelijken met de concurrentie, kunnen we valse of niet echt interessante kortingen spotten en melden, zodat je niet voor de gek wordt gehouden.

Beter nog: vinden we aantrekkelijkere prijzen bij de concurrentie, dan zullen we jou dat vertellen zodat je het gewenste product steeds tegen de beste prijs kunt vinden. Is een promotie daarentegen wél een goede deal, dan zullen we dit zeker bevestigen, zodat je er als een van de eersten van kunt profiteren.

Raadpleeg onze koopwijzers

Wil je profiteren van Black Friday om een nieuw toestel te kopen, neem dan zeker eerst een kijkje op onze koopwijzers. Je vindt er niet alleen de testresultaten en technische informatie van je producten, maar kunt er ook de prijsevolutie raadplegen. Zo kun je dus nagaan of het wel het beste moment is voor je aankoop. Is dat het geval, dan zie je ook meteen in welke winkels je het gewenste product tegen de beste prijs kunt vinden.

Tot slot: laat je niet verleiden om een product te kopen alleen omdat het sterk is afgeprijsd. Als je toch iets wilt aanschaffen, kies dan voor kwaliteit en duurzaamheid. Lees hier onze vijf tips voor goede aankopen tijdens Black Friday.

Naar onze koopwijzers

Ontdek onze eerste podcast over Black Friday

Wat vinden experts eigenlijk van Black Friday en wat is hun advies? Welke tips geven andere consumenten? Ontdek hun antwoorden in de allereerste aflevering van onze nieuwe podcastreeks Test Talks.


Deze uitzending is ook rechtstreeks beschikbaar op de volgende platformen: