Dossier

Vijf tips voor goede aankopen tijdens de solden

06 januari 2023
advies solden

Hoe vind je goede deals tijdens deze maand van solden? Blijf alert op valse koopjes en aarzel niet om te vergelijken. Ontdek onze andere tips voor een succesvolle aankoop.

Tijdens de solden heb je de perfecte gelegenheid om goede deals te vinden, maar het is ook mogelijk dat sommige promoties vals blijken te zijn. Hoe kun je deze herkennen en een goede deal vinden? Volg deze 5 tips voor een succesvolle solden.

Onze 5 tips voor tijdens de solden

  1. Beslis wat je wilt kopen
  2. Raadpleeg onze beoordelingen
  3. Ga op verkenning uit
  4. Vergelijk de promoties
  5. Let op de etiketten

1. Beslis wat je wilt kopen

hulp bij aankoop online aankoop

Als je al precies weet wat je zoekt, word je minder snel verleid door een (te?) aantrekkelijk aanbod op een ander product.

2. Raadpleeg onze beoordelingen

goede deals tijdens solden

Een promotie, hoe verleidelijk ook, zal nooit een goede deal zijn als het gaat om een product dat je niet nodig hebt of waarvan de kwaliteit middelmatig is. Uiteindelijk ben je geld kwijt en zul je nooit tevreden zijn. Op onze website vind je analyses en beoordelingen van duizenden producten, waaronder een aantal de titel van Beste van de Test, Beste Koop of Voordelige Keuze hebben gekregen. Aarzel dus niet om ze te raadplegen.

3. Ga op verkenning uit

vrouw kijkt naar etalage tijdens solden

Controleer de prijzen buiten de promotie. Sommige fabrikanten vermelden hun aanbevolen verkoopprijzen op hun website. Over het algemeen is dat een goede referentie. Het is echter ook mogelijk dat het product dat je in gedachten hebt regelmatig wordt verhandeld onder die prijs. Dus, surfen op websites van andere winkelketens kan ook helpen om zich een mening te vormen. Het is heel goed mogelijk dat een apparaat in verschillende ketens wordt verkocht, maar dat een ervan een speciale aanbieding doet.

Of profiteer van onze ervaring en onze regelmatige marktanalyses. Als je onze koopwijzers raadpleegt, ken je de beste prijs voor het product dat je zoekt en krijg je een lijst van de winkels en websites die hem toepassen. Eenvoudiger nog, bekijk ons Rate My Deal platform. Zo kun je nagaan of je wel écht een goede aanbieding heb gevonden.

Naar Rate My Deal platform

4. Vergelijk de promoties

rode schoen met afprijzing tijdens solden

Een kijkje nemen op de websites van verschillende winkelketens die de solden toepassen of advertenties in lokale kranten raadplegen kan je ook helpen om de meest interessante promoties voor eenzelfde product te identificeren.

5. Let op de etiketten

vrouw bekijkt prijskaartje van televisie tijdens solden

Aarzel niet om onder het prijsetiket te kijken - als er een is - om te controleren of eronder nog een oude prijs wordt weergegeven.

Een klacht indienen