Dossier

Vijf tips voor goede aankopen tijdens de solden

01 januari 2022
advies solden

Ben je aangetrokken door de buitenkansjes? Niet alles is even interessant, blijf waakzaam en vergelijk vooral.

Elk jaar ontvangen wij getuigenissen van consumenten die valse kortingen hebben vastgesteld tijdens de solden. Als je merkt dat de prijs op het nieuwe etiket hoger is dan op dat eronder, vraag de verkoper dan om de laagste prijs toe te passen en aarzel niet om een klacht tegen hem in te dienen via ons klachtenplatform.

Een klacht indienen

1. Beslis wat je wilt kopen

Als je al precies weet wat je zoekt, word je minder snel verleid door een (te?) aantrekkelijk aanbod op een ander product.

2. Raadpleeg onze beoordelingen

Een promotie, hoe verleidelijk ook, zal nooit een goede deal zijn als het gaat om een product dat je niet nodig hebt of waarvan de kwaliteit middelmatig is. Uiteindelijk ben je geld kwijt en zul je nooit tevreden zijn. Op onze website vind je analyses en beoordelingen van duizenden producten, waaronder een aantal de titel van Beste van de Test, Beste Koop of Voordelige Keuze hebben gekregen. Aarzel dus niet om ze te raadplegen.

3. Ga op verkenning uit

Controleer de prijzen buiten de promotie. Sommige fabrikanten vermelden hun aanbevolen verkoopprijzen op hun website. Over het algemeen is dat een goede referentie. Het is echter ook mogelijk dat het product dat je in gedachten hebt regelmatig wordt verhandeld onder die prijs. Dus, surfen op websites van andere winkelketens kan ook helpen om zich een mening te vormen. Het is heel goed mogelijk dat een apparaat in verschillende ketens wordt verkocht, maar dat een ervan een speciale aanbieding doet.

Of profiteer van onze ervaring en onze regelmatige marktanalyses. Als je onze koopwijzers raadpleegt, ken je de beste prijs voor het product dat je zoekt en krijg je een lijst van de winkels en websites die hem toepassen. Eenvoudiger nog, installeer onze extensie “Beste Prijs” die tijdens het online shoppen je meteen op de hoogte brengt als een product van jouw keuze elders goedkoper is. Zo kun je nagaan of een “uitzonderlijke” aanbieding wel echt uitzonderlijk is.

Installeer onze extensie

4. Vergelijk de promoties

Een kijkje nemen op de websites van verschillende winkelketens die de solden toepassen of advertenties in lokale kranten raadplegen kan je ook helpen om de meest interessante promoties voor eenzelfde product te identificeren.

5. Let op de etiketten

Aarzel niet om onder het prijsetiket te kijken - als er een is - om te controleren of eronder nog een oude prijs wordt weergegeven.

User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

reacties

Wees de eerste om te reageren