Dossier

Kom op voor je rechten tijdens de solden

03 januari 2023
help internet

Ben jij het type dat liever rechtstreeks vanuit je luie zetel koopt, of eerder iemand die altijd de echte ervaring zal willen van de kick om een schitterend koopje te doen? Het blijft hoedanook altijd goed uitkijken dat de aangekondigde korting klopt en dat er niets mis is met de koopwaar. Denk je dat er toch een probleem is? Reageer!
Je wilt op koopjesjacht vertrekken? Vergeet niet onze online koopwijzers te raadplegen om de testresultaten te kennen van de producten die je interesseren. Je vindt er ook informatie over wat de goedkoopste prijzen zijn en welke winkels ze toepassen.  

In de winkel 

Wanneer je in een winkel een artikel koopt tegen een verminderde prijs moet je altijd het kassabonnetje bijhouden. Houd ook de oorspronkelijke verpakking bij als het bijvoorbeeld om een toestel gaat. Als achteraf blijkt dat het artikel dat je hebt gekocht een gebrek vertoont of niet aan de omschrijving voldoet, moet je in eerste instantie terug naar de winkel gaan en proberen ter plaatse tot een oplossing te komen.

Onlinesolden

Wanneer je in een onlineshop een artikel koopt, lees dan sowieso altijd even de voorwaarden na. Op die manier kom je al veel te weten over welke mogelijkheden de verkoper biedt als je ontevreden bent over zijn product. Houd altijd het kassabonnetje bij dat bij in de doos van de levering zit. Houd ook de oorspronkelijke verpakking bij van het artikel als het bijvoorbeeld om een toestel gaat. Als achteraf blijkt dat het artikel dat je hebt gekocht een gebrek vertoont of niet aan de omschrijving voldoet zoals die in de onlineshop werd geafficheerd, neem dan in eerste instantie contact op met de klantendienst en probeer tot een oplossing te komen.

Wij kunnen helpen!

Lukt dat niet? Dan kan je je eis kracht bijzetten door je opmerkingen via onze klachtenbox naar de winkel te sturen.

Stuur je klacht

 

Blijft ook dat zonder gevolg? Bel onze advocaten!

Bel ons op 02 542 34 34