Nieuws

Faillissement van Thomas Cook: wij staan in contact met het Garantiefonds

25 september 2019

Op onze telefoonlijnen stromen verhalen binnen van gedupeerde reizigers: ze moeten extra betalen om toegang tot hun kamer te krijgen, ze mogen het vliegtuig niet op enzovoort. Wij stellen alles in het werk op hulp te verlenen. Aarzel niet om ons te bellen.

Hoewel de Belgische dochter van Thomas Cook nog niet failliet is verklaard, lijkt er paniek te ontstaan onder de leveranciers van de touroperator (vooral in Marokko, Spanje en Tunesië). Op ons noodnummer vertellen talloze reizigers hallucinante verhalen. Sommigen moeten € 3 000 ophoesten om te kunnen blijven genieten van de diensten, om een hotelkamer te krijgen, om uit te checken of zelfs om op het vliegtuig te mogen stappen. In de voorbije 24 uur hebben we al honderden dossiers geopend.

Gisteren hebben we een ingebrekestelling gestuurd naar Thomas Cook België. Wij eisen dat de touroperator deze situatie op een correctie manier beheert, vooral op de vakantiebestemming. Want het lijkt erop dat de bijstand verleend door de plaatselijke vertegenwoordigers meer dan te wensen overlaat. Sommige raden de toeristen zelfs aan om de gevraagde bedragen te storten. Ons advies blijft echter: betaal niets!

Dit gezegd zijnde, beseffen we dat de meeste reizigers geen alternatief hebben als ze niet op straat gezet willen worden. Vooral als ze reizen met jonge kinderen.

Dossiers naar het Garantiefonds

Het Garantiefonds neemt nu de zaken in handen. Het fonds zal in de eerste plaats de crisis beheren en de toeristen ter plaatse helpen om terug te keren. Daarna zullen de dossiers worden behandeld.

Wij staan in contact met het Garantiefonds om ons te verzekeren van de goede ontvangst van de dossiers die we zelf hebben geopend voor enkele honderden getroffen reizigers.

Ben jij een van de benadeelde klanten?

Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 02 542 34 34.

02 542 34 34

 
Community

Familie & vrije tijd

mobile

Gerelateerde discussies