Nieuws

Zaak tegen Ryanair komt voor de rechter

30 september 2020

Ryanair weigerde in 2018 om passagiers te vergoeden die door een staking bij Ryanair hun vlucht niet konden nemen. Wij dienden een klacht in namens gedupeerde reizigers. Op 30 september begonnen de pleidooien over de ontvankelijkheid van de klacht.

In de zomer van 2018 werd Ryanair getroffen door een groot sociaal conflict. Talloze vluchten werden geannuleerd of vertraagd als gevolg van een staking. 

Volgens Europese regels en rechtspraak moet Ryanair gedupeerde passagiers vergoeden. Maar de luchtvaartmaatschappij weigert. Ze voert aan dat ze niet verplicht is om reizigers te vergoeden wanneer hun vlucht is geannuleerd vanwege een staking. Formele en informele gesprekken tussen Test Aankoop en Ryanair leverden niets op.

Groepsvordering

In juli 2019 hebben we een groepsvordering (class action) opgestart. Op 30 september is de zaak voor de eerste keer voor de rechter gekomen. Die heeft geluisterd naar de respectieve pleidooien over de bevoegdheid van de Belgische rechtbank. Op 6 en 27 oktober hebben de volgende zittingen plaats, waarna de rechter zal beslissen of de zaak ontvankelijk is.

Is de zaak ontvankelijk, dan is Ryanair verplicht om met ons te onderhandelen en een akkoord te bereiken.

Meer info?

Raadpleeg de veelgestelde vragen over onze groepsvordering.

naar de veelgestelde vragen

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

reacties

Wees de eerste om te reageren
Community

Familie & vrije tijd

mobile

Gerelateerde discussies