Nieuws

Duizenden klachten over luchtvaartmaatschappijen

09 september 2020
corona reis klachten

Vóór de zomer stelden we een onlineformulier op waarmee reizigers bij ons konden klagen over de behandeling van hun afgelaste vlucht of vakantie. We zitten inmiddels al aan 5 000 dossiers. Meer dan 3 300 ervan hebben we al aan de betrokken bedrijven bezorgd.

Sinds het uitbreken van de coronacrisis wordt onze adviesdienst overstelpt met vragen en klachten over de praktijken van luchtvaartmaatschappijen en reisorganisatoren. “Terugbetalingen gebeuren niet of worden geweigerd. Of we krijgen een voucher met slechte voorwaarden”, horen we vaak.

We beslisten een onlineformulier uit te werken waarmee gedupeerde reizigers een klacht konden indienen. Op die manier konden we de klachten makkelijker bundelen en sneller oplossingen zoeken. En dat heeft vruchten afgeworpen.

Met succes

Het formulier heeft zijn uitwerking niet gemist Zowel Ryanair als Brussels Airlines, samen goed voor zo'n 1 950 dossiers, zijn gestart met de terugbetaling van dossiers die wij aan hen hebben bezorgd.

De samenwerking met TUI fly verloopt wat moeilijker. Daar wil men de collectieve aanpak vermijden en blijft men illegale vouchers aanbieden.

We drongen er bij de andere luchtvaartmaatschappijen (Air France, KLM  ...) op aan om de reizigers eveneens te vergoeden.

We contacteerden ook tal van andere maatschappijen met de vraag om de wettelijke verplichtingen na te leven. Maar we kregen tot nog toe geen respons. Problematisch zijn Expedia en Go Voyages, waar het bijna onmogelijk is om een verantwoordelijke te pakken te krijgen.

Je kunt het formulier nog tot eind september invullen

Heb je problemen ondervonden bij het annuleren of omboeken van een reis als gevolg van de coronacrisis? Je hebt nog de tijd tot eind september om klachtenformulier in te vullen.

Je kunt ook altijd bellen naar onze speciale hulplijn 0800 29 510 (maandag tot donderdag van 9 tot 18 uur, vrijdag van 9 tot 16.45 uur).

bel 0800 29 510

User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

reacties

Wees de eerste om te reageren
Community

Familie & vrije tijd

mobile

Gerelateerde discussies