Nieuws

Reis verzekerd, reis gerust

31 mei 2017
Reis verzekerd, reis gerust

Je hebt net je zomervakantie geboekt. Maar als er zich een ongeval voordoet in het buitenland, ben je zeker dat je dan goed gedekt bent? Om je daarvan te ... verzekeren, afspraak op www.testaankoopverzekeringen.be. Je kunt er bepalen welke reisbijstandsverzekering het meest geschikt is voor jou. Bovendien krijg je een korting bij sommige verzekeraars.

Enkele dagen geleden nam mevrouw De Weerdt, 45 jaar, contact met ons op: "Wij hebben een verblijf van negen dagen in Spanje geboekt en stellen ons vragen omdat mijn man een paar jaar geleden een hartaanval heeft gehad. Mocht hij ter plaatse in het ziekenhuis worden opgenomen of gerepatrieerd worden, welke kosten moeten wij dan betalen? Zal de tussenkomst van ons ziekenfonds volstaan? Moeten wij een reisbijstandsverzekering afsluiten? En zo ja, welke zou dan de meest interessante zijn in ons geval? De verzekering die de touroperator aanbiedt, lijkt ons nogal duur... “

Persoonlijk advies

We stelden aan mevrouw De Weerdt eerst voor dat haar man zijn arts zou raadplegen. Deze zal hem een gezondheidsbeoordelingsformulier verstrekken om te bepalen of de verzekeringsmaatschappij het risico verzekert. Vervolgens verwezen we haar door naar onze nieuwe website www.testaankoopverzekeringen.be, die toegankelijk is voor zowel abonnees als niet-abonnees. En haar erbij gezegd dat als zij en haar man twee of drie keer per jaar reizen, een contract voor een jaar waarschijnlijk interessanter is dan een tijdelijk contract.

Informatie, een koopwijzer

Op de website heeft onze abonnee een tiental vragen beantwoord om te bepalen of ze voldoende gedekt was. Ze heeft vervolgens de informatie in verband met de reisbijstandsverzekeringen (dekkingen, uitsluitingen...) overlopen. Daarna heeft ze de online vragenlijst ingevuld. Door achtereenvolgens de vakjes "reizen als koppel", "in Europa“, "zonder auto“... aan te vinken, is de koopwijzer beginnen draaien en heeft zijn oordeel gegeven.

De meest geschikte dekking

De eerste keuze weergegeven door de koopwijzer is ook onze Beste van de Test. In het geval van de familie De Weerdt is dat niet de goedkoopste polis maar - en dat is belangrijk voor hen - een verzekering die een van de minst restrictieve dekkingen biedt voor de kosten met betrekking tot een ziekte die vóór het vertrek bestond.

Een ander voordeel: als het koppel voor deze verzekeraar kiest, zal het via onze website een korting krijgen op de premie. Wat heeft het koppel uiteindelijk gedaan? Dat weten wij niet. Wij hebben als taak de consument te begeleiden en komen niet tussenbeide in het afsluiten van verzekeringscontracten.

Meer weten? Bel 02 290 34 88 of surf naar www.testaankoopverzekeringen.be 

Naar Test-Aankoop Verzekeringen