Nieuws

Ik wil een vakantiehuis huren, waar moet ik op letten?

24 mei 2021

De zomermaanden komen eraan en de versoepeling van de coronamaatregelen doet dromen van een verblijf in een vakantiehuis. Voordat je reserveert, moet je de voorwaarden van het huurcontract goed lezen.

Hoewel de coronacijfers voorlopig de goede kant op evolueren, kan de situatie nog steeds elk moment veranderen. Wie vakantieplannen koestert, moet bijzondere aandacht besteden aan de annuleringsvoorwaarden, zoals onze reisspecialiste Anne Moriau uitlegt in de video hieronder.

 

Lees eerst de voorwaarden

  •  Covidgaranties. Sommige reisorganisatoren bieden zogenaamde covidgaranties. Die zorgen voor meer flexibiliteit, onder meer om reservaties te kunnen wijzigen. Zo’n garantie lijkt misschien geruststellend, maar lees deze bijzondere voorwaarden aandachtig. Blijven promoprijzen geldig? Moet je een supplement betalen? Hoe vaak mag je de reservatie veranderen?
  • Annulering. Lees in de algemene voorwaarden of je het vakantiehuis kunt annuleren en welke kosten je in dat geval zal moeten betalen.

Stel al je vragen hierover en vraag een schriftelijk antwoord. Houd alle betaalbewijzen goed bij. Die kunnen van pas komen als er later een geschil ontstaat.

Heb je nog andere vragen over reizen in coronatijden? Raadpleeg ons dossier met veelgestelde vragen.

 naar de veelgestelde vragen

Vermijd geschillen

Er zijn twee vaak voorkomende oorzaken van geschillen over vakantiehuizen.

  • Het huis voldoet niet aan de verwachtingen. Het is kleiner, heeft niet de beloofde faciliteiten, ligt veel verder van het strand dan de brochure vermeldt enz.
  • De staat van het huis voldoet niet aan de verwachtingen. Het is niet zo netjes, sommige meubels zijn versleten enz. Idealiter krijg je van de verhuurder of het agentschap een inventaris van de inrichting waarin alle gebreken kunnen worden opgenomen en die beide partijen ondertekenen.

Om dergelijke geschillen zoveel mogelijk te vermijden, kun je ook ons dossier Goed voorbereid op reis raadplegen.

naar het dossier 

Kun je je geld terugvragen als je je vakantie annuleert?

Je kunt altijd een terugbetaling vragen. Maar bij de verhuur van vakantiehuizen hangt alles af van de flexibiliteit van de verhuurder of het agentschap. Bij sommigen kun je nog heel laat annuleren zonder kosten (soms tot bijna op de dag van aankomst), maar dat is niet altijd het geval. Wij raden aan contact op te nemen met het agentschap of de eigenaar om een oplossing te zoeken. Je kunt bijvoorbeeld onderhandelen over uitstel van je verblijf.

Vragen over reizen in coronatijden?

We raden je aan om te surfen naar ons dossier met veelgestelde vragen over reizen in coronatijden.

NAAR DE VEELGESTELDE VRAGEN

Verder kun je met een probleem ten gevolge van de coronapandemie altijd bellen naar onze gratis hulplijn 0800 29 510, elke werkdag van 9 tot 18 uur (op vrijdag tot 15.45 uur).

bel de hulplijn

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

reacties

Wees de eerste om te reageren