Nieuws

Groepsvordering tegen Thomas Cook: 180 passagiers vergoed!

11 juli 2017
thomas cook

De groepsvordering voor collectieve schadevergoeding die we hebben ingediend tegen Thomas Cook namens 180 passagiers die vertraging opliepen is succesvol afgerond. De gedupeerden ontvangen een compensatie van € 400 dankzij onze tussenkomst. 

De vlucht HQ 1509 van Thomas Cook van Tenerife South naar Brussel kon op 23 maart 2015 niet om 13u05 plaatselijke tijd vertrekken. Op Tenerife South werd het vliegtuig op het tarmac door een voertuig aangereden. Thomas Cook Airlines Belgium schakelde een vervangend toestel in, maar het duurde uiteindelijk meer dan 8 uur voor dat kon opstijgen.

Wat zegt de wet?

Luchtvaartmaatschappijen moeten normaal gesproken voor elke vertraging van meer dan 3 uur een financiële compensatie van € 400 per persoon uitkeren (voor vluchten binnen de EU van meer dan 1 500 km en voor andere vluchten tussen 1 500 en 3 000 km).

Thomas Cook was van mening dat er sprake was van de toegestane uitzondering van "buitengewone omstandigheden" om geen schadevergoeding te betalen. Wij vonden op basis van de Europese rechtspraak dat voor een dergelijk incident deze uitzondering niet gold. Om die reden dienden wij een groepsvordering voor collectieve schadevergoeding in. 

Positief einde van de eerste groepsvordering in België 

Terwijl de procedure liep, ging Thomas Cook toch op eigen initiatief over tot betaling van een schadevergoeding van € 400 aan de 180 gedupeerde reizigers. Naar aanleiding daarvan heeft de rechter in zijn eindvonnis ondertussen een officieel einde gesteld aan de juridische procedure.

Daarmee komt een succesvol einde aan de allereerste groepsvordering in België sinds de invoer van de juridische mogelijkheid in september 2014. 

Een probleem? Wij kunnen je helpen!

Je klacht melden