Nieuws

We starten een groepsvordering tegen Ryanair

11 juli 2019

Vorige zomer staakte het personeel van Ryanair verschillende keren, waardoor duizenden passagiers veel later of helemaal niet op hun bestemming raakten. Omdat Ryanair weigert hen te vergoeden, lanceren we een groepsvordering.

Problemen tussen directie en personeel van de Ierse budgetmaatschappij Ryanair zijn schering en inslag. De werknemers strijden al vele jaren voor de erkenning van hun sociale rechten. De eerste sociale acties in ons land dateren van het begin van de jaren 2000.

In de zomer van 2018 lag een groot sociaal conflict in verschillende Europese landen, waaronder België, aan de basis van een nieuwe stakingsgolf. Tal van vluchten van en naar België (op 25-26 juli, 10 augustus en 28 september) werden geannuleerd of vertraagd. Volgens onze informatie zouden ongeveer 170 vluchten zijn getroffen.

Ryanair weigert schadevergoeding te betalen

Hoewel Europese regelgeving voorziet in een schadevergoeding voor passagiers die worden getroffen door vertragingen en annuleringen als gevolg van een staking bij een luchtvaartmaatschappij, blijft Ryanair weigeren deze regels na te leven. Daarom startten we in augustus 2018 met verschillende individuele rechtszaken.

Groepsvordering voor alle passagiers

De individuele zaken duren echter langer dan verwacht en we willen dat álle getroffen passagiers zo snel mogelijk worden vergoed, voordat hun rechten verjaren. We hebben dan ook een collectieve procedure (class action of groepsvordering) aangespannen. Wil je meer vernemen over de groepsvordering en op de hoogte blijven van de volgende stappen, schrijf je dan hier in.

SCHRIJF JE IN

Heb je vragen over onze groepsvordering? Bel ons!

02 892 37 22

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

reacties

Wees de eerste om te reageren
Community

Familie & vrije tijd

mobile

Gerelateerde discussies