Koopgids

Hoe een luchtvaartmaatschappij kiezen?

21 april 2017
luchtvaartmaatschappij

Een luchtvaartmaatschappij kiezen die aan al je vereisten beantwoordt, is een eerste stap in de richting van een geslaagde vakantie of reis. We hebben dan ook 11 000 passagiers uit acht verschillende landen gevraagd om 72 luchtvaartmaatschappijen te beoordelen.

Reizen met de verkeerde luchtvaartmaatschappij die niet aan je verwachtingen voldoet, kan een echte nachtmerrie zijn. We hebben dan ook 11 000 passagiers uit acht verschillende landen gevraagd om 72 luchtvaartmaatschappijen te beoordelen.

Wie heeft de maatschappijen geëvalueerd?

De resultaten van de enquête omvatten vier verschillende profielen van reizigers: alle respondenten, zakenreizen, korte/middellange plezierreizen en de lange plezierreizen. De beoordelingen variëren naargelang het profiel; niet alle profielen omvatten resultaten voor alle maatschappijen.

Dit hebben ze beoordeeld:

  • Check-in en stiptheid vormen essentiële aspecten voor wie met het vliegtuig reist, vooral voor wie weinig tijd heeft.
  • Boordpersoneel, comfort aan boord en maaltijden zijn drie erg belangrijke parameters voor wie reist, vooral bij lange afstanden.
  • De prijs/kwaliteitverhouding houdt rekening met de prijs van het ticket en de aangeboden diensten en vormt een cruciale beoordeling voor elke luchtvaartmaatschappij.