Nieuws

Spelletjes voor jongeren: 5 aanraders

09 mei 2018

Het is volop lente en dus ook volop tijd voor lentefeesten! Voor veel 6- en 12-jarigen een erg fijne periode want zij worden extra gevierd. Ben je nog op zoek naar een leuk, origineel, maar ook nuttig cadeau voor hen, dan raden we gezelschapsspellen als Parking Puzzler, Mega Mission, Fonkelschat, Codenames Duet en Emotify aan.

Ter gelegenheid van de talrijke lentefeesten hebben we onze koopwijzer gezelschapsspellen opgefrist met een hele reeks nieuwe spellen. Hieronder vind je alvast enkele aanraders. 

Bekijk nu de koopwijzer gezelschapsspellen

Parking Puzzler (6 jaar)

Een mooi en pittig spel van uitgever Smart dat je alleen speelt. De bedoeling van Parking Puzzler is om alle auto’s op hun juiste plaats te zetten in de parking. Je hebt kaarten met opdrachten waarop staat hoe de auto’s moeten staan. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden.

Bij de eenvoudige opdrachten wordt het volledige spelbord weergegeven, maar bij moeilijke opdrachten zie je alleen een deel van de parking, zonder dat je weet om welk stuk het gaat. De auto’s moeten altijd verticaal op de parking worden geplaatst en mogen niet op de rijweg staan. Voor elke opdracht is er slechts 1 oplossing. Die kun je terugvinden achteraan het meegeleverde boekje.

Dankzij de aantrekkelijke doos valt het spel meteen op in de winkel. De spelregels zijn eenvoudig, correct en duidelijk geformuleerd. De oplopende moeilijkheidsgraad zorgt dat je steeds opnieuw wordt uitgedaagd. Voor ons is Parking Puzzler een must voor wie van solitaire spellen houdt!

Richtprijs: € 15

Fonkelschat (vanaf 5 jaar)

Dit spel voor 2 tot 4 spelers spreekt onmiddellijk aan dankzij de aantrekkelijke en fantasierijke doos. Ook het spelbord van Fonkelschat is mooi en handig in gebruik. Het verhaal waarrond het spel is gebouwd gaat over een Papa Draak die een ijskoker laat smelten door vuur te spuwen. Daardoor komen allemaal edelsteentjes vrij die op het spelbord belanden.

Bij elke beurt wordt een stukje van de ijskoker, die bestaat uit verschillende ringen, weggenomen. Elke speler speelt met een kinddraakje en moet proberen te raden welke kleur edelsteen uit de koker zal vallen. Wie juist raadt, mag de edelstenen houden. Wie de meeste edelstenen verzamelt, wint!

Een heel eenvoudig spelconcept dat mooi werd uitgewerkt. Zowel geluk als inzicht spelen een rol. Kinderen maken evenveel kans om te winnen dan hun meespelende ouders.

Richtprijs: € 18

Mega Mission (vanaf 6 jaar)

Dit spel bestaat uit 5 gekleurde basissen en 1 elektronische staf. Voor Mega Mission begint, plaats je de gekleurde basissen verspreid in de kamer waar je gaat spelen. Je duwt de startknop van de staf in, kijkt in welke kleur die oplicht en loopt met de staf naar de basis van die kleur. Je kunt het spel ook in teams spelen en in de zomer ook buiten. Voor 1 tot 4 spelers.

Een leuk en actief spel dat je bij goed weer ook buiten kunt spelen. Pret verzekerd!

 Richtprijs: € 20

Codenames Duet (vanaf 10 jaar)

Variant van het populaire Codenames, maar dan voor 2 spelers. Codes, spionnen en huurmoordenaars: Codenames Duet heeft het allemaal. Het doel van het spel is dat beide spelers in 9 beurten15 spionnen vinden. Daarbij worden 25 woordkaarten in het midden van de tafel gelegd. De spelers geven om beurten een tip die bestaat uit een woord en een cijfer. De combinatie verwijst naar een of meerdere woordkaarten die op tafel liggen. De andere speler wijst op zijn beurt een of meerdere woorden aan.

Op ieder juist woord wordt een groene spionkaart gelegd. Verliezen doe je door een huurmoordenaar aan te wijzen of niet alle spionnen te vinden. Speeltijd is ongeveer 15 minuten. Het spel is een echte aanrader!

Richtprijs € 20

Emotify (vanaf 10 jaar)

Dit spel wordt gespeeld in twee teams van minstens 2 en maximum 10 spelers. Elk team krijgt tien Emotis, een scherm, een schrijfbord en een stift. Een zak Emotis en een draaischijf worden in het midden gelegd.

Het team dat aan de beurt is, wijst een speler aan die de draaischijf laat draaien en een opdracht moet uitvoeren. Zijn teamgenoten moeten aan de hand van de door hem gekozen Emotis het woord raden dat hij op het schrijfbord heeft geschreven. Kan zijn team het woord niet raden, krijgt het andere team de kans om het te raden.

Voor ons is Emotify een verrassend leuk spel dat je in groep kunt spelen.

Richtprijs: € 25

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

reacties

Wees de eerste om te reageren
Community

Doe je mee ?

test

Gerelateerde discussies