Nieuws

Goedkope luiers gooien hoge ogen in onze test

28 oktober 2020

Heel wat luiers van huismerken vervullen hun taak even goed als de grote merken. Dat blijkt uit onze labotest en de ervaringen van de tweejarige Céleste en 252 andere peuters die zich voor onze test lieten verschonen.

Jouw mening is van tel

Hoe beoordeel jij als consument een product? Die vraag is voor ons essentieel. Daarom hebben we, gelijklopend aan de test in het labo, aan 253 gezinnen met een baby gevraagd om een test te doen van luiers met kleefsluiting in maat 4 van de populairste merken op de markt. We vroegen aan de ouders om hun mening te geven over het visuele aspect, de zachtheid en andere praktische, veeleer subjectieve apecten.

Op de volgende pagina vind je de volledige testresultaten en lees je ook hoe je kunt aansluiten bij het testpanel.

Goed absorberen, niet irriteren

Deze twee criteria staan centraal voor onze testers. Ook is het belangrijk dat de luier niet lekt. De ouders letten verder op de vorm, om er zeker van te zijn dat die geen wrijving veroorzaakt, « anders moet ik de schrale billetjes van mijn zoontje de hele tijd met zalf insmeren.”

Hoe een luier eruitziet heeft, heeft over het algemeen weinig belang, aldus ons testpubliek. Al zijn er ouders die toch wat nuanceren: “Zelfs al moet een luier vooral praktisch zijn, het is altijd leuker als hij er schattig uitziet.” Als het kind wat groter wordt, heeft het trouwens ook vaak zijn eigen mening.

Goedkope luiers onderscheiden zich

Onder de 13 geteste modellen van huismerken hebben we 5 Beste Kopen aangeduid. En ook uit onze tests in het labo blijkt dat het om prima producten gaat.