Nieuws

Chicco past kinderzitje aan nadat gordel loskomt

08 april 2019

Kinderzitjesfabrikant Chicco gaat een beperkte hoeveelheid van de Oasys i-Size-zitjes herstellen, nadat een gordel tijdens onze crashtest was losgekomen.

Eens te meer is gebleken hoe belangrijk onze labotests zijn. Bij de frontale crashtest van de testopstelling met het kinderstoeltje Chicco Oasys i-Size ging het helemaal mis.

Gordel lost

De beelden van de crash in het labo zijn behoorlijk huiveringwekkend. Bij de frontale crashtest, tegen een snelheid van 64 km/u, zien we hoe de gordel die onderaan aan het Chicco-stoeltje, tussen de benen van de baby-testpop, is bevestigd, los schiet. Hierdoor vliegt de baby uit het stoeltje, wat in de praktijk ernstige verwondingen zou veroorzaken. Chicco Oasys i-Size is te verkrijgen op de Belgische markt.

Chicco neemt maatregelen

We contacteerden uiteraard meteen het bedrijf dat de Chicco-stoeltjes in ons land invoert en toonden hen de beelden. Zij wezen er in eerste instantie op dat onze crashtest wordt uitgevoerd tegen een snelheid die hoger ligt dan de snelheid die wordt gebruikt in de test die wordt uitgevoerd om te voldoen aan de Europese regels (50 km/u). Deze test doorstond Chicco Oasys i-Size zonder problemen.

Maar Chicco erkent wel dat het fout ging en dat de plastic beugel waarmee de gordel aan het stoeltje was bevestigd, tijdens de test is gebroken. De fabrikant stelt een vrijwillig vervangingsprogramma voor. De fabricagefout zou voorkomen bij een beperkt aantal Oasys i-Size-kinderzitjes, verdeeld na 27 september 2018. Bij deze zitjes zal de fabrikant de falende gordel dan ook kosteloos vervangen. Heb jij zo’n zitje gekocht, neem dan contact op met je plaatselijke klantendienst.

Heel wat prima kinderzitjes

We testen voortdurend de nieuwste kinderzitjes voor in de auto in ons labo. Momenteel vind je de resultaten van meer dan 60 van deze zitjes, waarvan er een heel aantal prima scoren, in onze koopwijzer kinderzitjes.

Naar de koopwijzer