Hoe wij testen

Hoe wij kinderwagens testen

26 maart 2020

Graag nemen we je mee achter de schermen van onze test van triobuggy's. We onderwierpen ze aan uitgebreide tests in het laboratorium en lieten ouders er een praktische rijtest mee uitvoeren op een hindernissenparcours.

Veiligheid

Last but not least, de veiligheidsproeven. Nog meer dan praktisch en comfortabel moet een kinderwagen immers in alle omstandigheden een veilig cocon zijn voor het kind.

Test van het harnas

test harnas 

We plaatsen een dummy met het gewicht van een kind in de triobuggy en klikken hem vast in het harnas. Vervolgens zetten we de buggy op een platform en laten hem zesmaal volledig overkop gaan, driemaal voorwaarts en driemaal achterwaarts, om te zien of de dummybaby goed vast blijft zitten in het harnas.

Remtest

We testen de remmen door de triobuggy met dummy erin op een platform te plaatsen dat we over een hoek van 30° naar voren, naar achteren en zijwaarts kantelen. De kinderwagen mag niet bewegen.

Test van de handgreep

test handgreep

We maken de handgreep vast aan een metalen staaf die herhaalde op- en neerwaartse bewegingen maakt, waarbij de kinderwagen telkens naar voren en naar achteren wordt geduwd. Daarmee testen we of de handgreep stevig genoeg is om veelvuldige druk en manipulatie aan te kunnen.

Weerstandsproef

Kleine onderdelen van 3-in1-kinderwagens mogen niet loskomen, want dan ontstaat er gevaar dat het kind ze in zijn mond stopt en inslikt. We testen de stevigheid van de verschillende onderdelen door er grote kracht op uit te oefenen en kijken of ze niet te klein zijn om in de slokdarm van een kind terecht te kunnen komen en verstikking te veroorzaken.

Test van de kap

We gaan ook na of er risico bestaat dat het kind met zijn vingertjes geklemd raakt als de kap naar beneden geklapt wordt.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

1 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/10/2020

Mijn schoondochter is zwanger. Geboorte eerste kindje is gepland voor april.
Haar familie woont in Istanbul. Dus zal ze regelmatig vliegtuig nemen.
Wat kan ze het beste kopen een 3 in 1 kinderwagen of buggy.