Dossier

De juiste voorbereiding om op kot te gaan

14 september 2021

Het nieuwe studiejaar is daar! Studeren aan de hogeschool of universiteit betekent voor velen ook hun eerste jaar op kot. Dat vraagt om nieuwe uitdagingen: van zelf boodschappen doen tot een dure laptop aanschaffen. Daarom hier onze tips voor alle kersverse én doorgewinterde studenten op kot.

Blijf verbonden

De aanschaf van een nieuwe laptop kan een grote uitgave zijn. Daarom des te belangrijker dat de laptop past bij de studierichting die je hebt gekozen. Wie de opleiding grafisch design volgt, heeft andere “laptopbehoeftes” dan een apotheekassistent in spe. Wij bieden je daarom een uitgebreid overzicht aan van alle mogelijke kwalificaties waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van je nieuwe draagbare computer. 

Welke laptop kiezen voor je studierichting?

Onze koopgids maakt je daarnaast wegwijs in de wondere wereld van webcams.


Tiktok, Instagram, Snapchat… Naast al dat studeren is social media natuurlijk ook essentieel in het leven van een student. Oh, en misschien af en toe een belletje naar je moeder om te vragen of ze je was kan doen. Welke smartphone jouw behoeftes het beste vervullen, vind je in ons complete overzicht. 

Bekijk hier de beste en meest betaalbare smartphones.

 

Een laptop of smartphone zonder internet is als een radio zonder geluid. (Lees: vrijwel nutteloos…). Best dat je daarom een zo goed(koop) mogelijk internetabonnement afsluit, zodat je kunt streamen, snappen, appen en Netflixen.

Zie hier onze vergelijking tussen telecomoperatoren voor de beste deals.

Interesse in digitale tv? Zoek uit welke streamingdienst geschikt is voor jou.

 

Rollend naar school

Moet je ’s ochtends vroeg in de collegebanken verschijnen, dan is jezelf in een bus proppen tijdens de ochtendspits wel het laatste waar je op zit te wachten. En fietsen is bij grote hoogteverschillen ook niet altijd ideaal. Heb je wel eens over een elektrische step nagedacht? Wie weet is dit het perfecte transportmiddel voor jouw situatie.  

Wij maakten een vergelijking van 14 elektrische steps voor je. 

En natuurlijk ga je altijd veilig de weg op met helm. Bekijk daarom ook onze koopgids (fiets)helmen.

 

Slaap studentje slaap…

Hoewel studeren ontzettend leuk is, krijg je ongetwijfeld te maken met strakke deadlines en stressvolle examens. Slapeloze nachten liggen dan al gauw op de loer. We beantwoorden daarom graag al je vragen over slaap, zodat jij nergens wakker over hoeft te liggen. 

Wat als je de slaap niet kunt vatten doordat je piekert?
Kan je slaaptekort inhalen?
Is een middagdutje een goed idee?

Goed geslapen? Begin je dag vervolgens met een goed ontbijt, en je dag kan niet meer stuk.  

 

Bespaar op de supermarkt 

Dat het geld je als student niet komt aanwaaien, weet iedereen. En grote kans dat jouw zuurverdiende centen in het weekend over de toog rollen. Helaas vervullen pintjes, frieten en pita slechts tijdelijke behoeftes. Die frigo moet ook af en toe gevuld worden. Daarom helpen we de student ook graag de belangrijke vraag te beantwoorden: hoe kan ik zoveel mogelijk geld besparen in de supermarkt? 


Wij zetten al onze tips om de rekening te drukken in de supermarkt op een rij.