Dossier

Zo kun je je voorbereiden op een nieuw schooljaar

24 augustus 2022
zeven kinderen met boekentas tegen gele achtergrond en een spreekwolkje erboven met daarin "back to school"

Back to school! Wil je je kinderen goed voorbereiden op het nieuwe schooljaar? Wij hebben een checklist met tips, schoolgerief en andere benodigdheden om een goede start te maken voor een nieuw schooljaar.

Checklist voor een nieuw schooljaar

Het begin van het schooljaar is voor kinderen een eindeloze bron van opwinding, met een tikje ongerustheid over alle veranderingen. Denk aan het terugzien van klasgenoten na een lange zomer, maar ook aan een nieuwe leerkracht en nieuwe vakken. En zoals elk jaar, doe je hard je best om er samen met je kinderen een succes van te maken. Wij helpen je ook een handje in het voorbereiden op een nieuw schooljaar.

Besparen op schoolgerief

Om niet elk schooljaar je hele spaarpot te hoeven plunderen, kun je gebruik maken van verschillende mogelijkheden: hergebruik van schoolspullen, tweedehands materiaal aanschaffen, boeken huren, navulbare benodigdheden kopen, enz. We zetten een paar tips op een rijtje om duurzaam en goedkoop schoolgerief te kopen.

back to school

Goede smartphone voor een kind

De smartphone van je kind zal ongetwijfeld veel te verduren krijgen. Gelukkig vind je, zelfs met een redelijk budget, heel bestendige smartphones. Ook een batterij die minstens een dag lang meegaat kan belangrijk zijn, want je tiener zal op school of onderweg niet altijd toegang hebben tot een stopcontact om zijn of haar gsm op te laden. Bekijk onze top 3 smartphones voor het nieuwe schooljaar.

De beste laptops voor studenten (en kinderen)

Heeft je kind een laptop nodig op school? Als je twijfelt over welke laptop je moet kopen voor het nieuwe schooljaar, vind je het antwoord misschien wel in ons artikel over de beste laptops voor studenten.

Veilig fietsen naar school

Met de groeiende populariteit van de fiets, is de kans groot dat veel kinderen op deze tweewieler naar school zullen gaan. Of je kind samen rijdt met een volwassene of in een fietszitje achterop zit… Vergeet de helm niet!

• Vergelijking van onze kinderhelmen
• Wat is de veiligste manier om mijn kind met de fiets naar school te brengen?

fiets stoel

Duurzame boekentas

Het schoolmateriaal waarmee kinderen omgaan, is niet altijd vrij van ongewenste stoffen. Wees daarom voorzichtig met wat je koopt. Een duurzamere boekentas betekent gelukkig ook vaak minder risico voor je kinderen. Bekijk hoe kindveilig schoolmateriaal kunt vinden. 

safe supplies

Gezond eten op school

De zomervakantie kan een ontspannen tijd zijn voor jou een je kinderen. Maar soms willen gezonde gewoontes in deze periode wat verslappen. Als jullie je in de zomer lekker hebt laten gaan, is het begin van het nieuwe schooljaar een goede gelegenheid om gezonde gewoontes opnieuw op te pakken. Bekijk ons nieuwste platform Foodswap, met gezonde alternatieven voor brooddozen. 

Bekijk gezonde brooddozen

Denk ook aan een goed slaappatroon, een evenwichtig ontbijt en gezonde snacks voor zowel jou als je kind. 

Hoe kan ik mijn kind helpen beter te slapen?
De pijlers van een gezond ontbijt
Welke gezonde snack voor mijn kind?