Dossier

Bereid je voor op het nieuwe schooljaar

01 september 2021
terug naar school

De vakantie is voorbij! Het is tijd om je kinderen een goede start te laten maken in het nieuwe schooljaar. Wij helpen je daarbij met het maken van verantwoorde keuzes. Van gezonde voeding en een duurzame schooltas tot hoe je online alle benodigdheden shopt. Wij geven tips voor gezonde tussendoortjes en om je kind veilig met de fiets naar school te brengen...

Ouders, hier is wat hulp

Het begin van het schooljaar is voor kinderen een eindeloze bron van opwinding, met een tikje ongerustheid over alle veranderingen. Denk aan het terugzien van klasgenoten na een lange zomer, maar ook aan een nieuwe leerkracht en nieuwe vakken. En zoals elk jaar, doe je hard je best om er samen met je kinderen een succes van te maken. Wij helpen je ook een handje.

De terug-naar-school rekening

Om niet elk schooljaar je hele spaarpot te hoeven plunderen, kun je gebruik maken van verschillende mogelijkheden: hergebruik van schoolspullen, tweedehands materiaal aanschaffen, boeken huren, navulbare benodigdheden kopen, enz. We zetten alle tips op een rijtje die niet alleen goed zijn voor je portemonnee, maar ook voor de planeet.

back to school

Duurzame schooltas met een laag risico

Het schoolmateriaal waarmee kinderen omgaan, is niet altijd vrij van ongewenste stoffen. Wees daarom voorzichtig met wat je koopt. Een duurzamere schooltas betekent daarentegen gelukkig vaak minder risico voor je kinderen. Hier bekijk je welke benodigdheden je het beste kiest op basis van betrouwbare labels.

safe supplies

Online winkelen gemakkelijk gemaakt

De terug-naar-school-tijd is niet alleen een bron van stress voor kinderen. Als ouder moet je ook veel regelen voor en na schooltijd om alles soepel te laten verlopen. Elke mogelijkheid om tijd te besparen is dus welkom. Zo kun je door online schoolspullen bestellen je tijd wellicht beter indelen.
Via de link hieronder leggen we uit hoe je bij sommige grote detailhandelaren online kunt bestellen, met het afhalen of levering van benodigdheden bij je thuis.

Je schoolspullen online kopen is ook mogelijk

Een gezonde start van het nieuwe jaar

De zomervakantie kan een ontspannen tijd zijn voor jou een je kinderen. Maar soms willen gezonde gewoontes in deze periode wat verslappen. Als jullie je in de zomer lekker hebt laten gaan, is het begin van het nieuwe schooljaar een goede gelegenheid om gezonde gewoontes opnieuw op te pakken. Denk aan een goed slaappatroon, een evenwichtig ontbijt en gezonde snacks voor zowel jou als je kind. We laten niets aan het toeval over!

Hoe kan ik mijn kind helpen beter te slapen?
De pijlers van een gezond ontbijt
Welke gezonde snack voor mijn kind?

Op weg naar school

Met de groeiende populariteit van de fiets, is de kans groot dat veel kinderen op deze tweewieler naar school zullen gaan. Of je kind samen rijdt met een volwassene of in een fietszitje achterop zit… Vergeet de helm niet!

fiets stoel

Vergelijking van onze kinderhelmen
Wat is de veiligste manier om mijn kind met de fiets naar school te brengen?

Terug naar school in tijden van corona

Nu de kinderen eindelijk weer naar school kunnen, bestaan er nog veel vragen rondom het coronavirus. Moet je kind gevaccineerd worden? Wij helpen je deze vraag te beantwoorden door je een aantal vragen te stellen.

Moet je kind gevaccineerd worden?
De eerste resultaten van onze vaccinatietool