Nieuws

Test Aankoop schenkt € 25 000 aan Belgische zorg

09 april 2020

Om de druk op onze ziekenhuizen en zorginstellingen te helpen verlichten, hebben wij € 25 000 gedoneerd aan het Fonds voor Solidaire Zorg van de Koning Boudewijnstichting. Deze donatie was het startpunt van onze #SamenGrootHartVoorDeZorg-campagne. Maar ook jullie kunnen het verschil maken in deze gezondheidscrisis.

Als consumentenorganisatie verdedigen wij elke dag de belangen van de consument, en in volle coronacrisis konden wij natuurlijk niet aan de zijlijn blijven toekijken. Om de druk op onze ziekenhuizen en zorginstellingen te helpen verlichten, hebben wij dan ook € 25 000 gedoneerd aan het Fonds voor Solidaire Zorg van de Koning Boudewijnstichting.

Wij steunen onze helden in de zorg

De afgelopen weken hebben wij alle beschikbare middelen geactiveerd om de golf van oproepen op te vangen die er waren als gevolg van het coronavirus. Onze inspanningen zijn echter niet te vergelijken met wat onze zorgprofessionals in ziekenhuizen en instellingen over het hele land meemaken.

Precies daarom willen we de mensen in de eerste lijn van onze gezondheidszorg financieel ondersteunen. Een gift van € 25 000 werd vandaag overgemaakt aan het Fonds voor Solidaire Zorg van de Koning Boudewijnstichting.

#SamenGrootHartVoorDeZorg

De donatie is een eerste actie in het kader van de #SamenGrootHartVoorDeZorg-campagne die de strijd aangaat met de huidige gezondheidscrisis en wat dat momenteel betekent voor ziekenhuizen en zorginstellingen. De financiering van ziekenhuizen moet worden herbekeken en medisch onderzoek naar virussen en andere aandoeningen moet in de toekomst duurzaam, transparent en eerlijk worden gefinancierd.

In de komende dagen zullen wij onze 320 000 abonnees via mail, social media, website en magazine oproepen om mee het verschil te maken tijdens deze gezondheidscrisis. Samen zoeken we naar misbruik, schenken we aan het goede doel en informeren we ons met de meeste accurate en betrouwbare info. Samen krijgen we het virus klein.

Doe zelf een gift

Ondertussen kan ook jij het verschil maken in deze gezondheidscrisis. Giften kun je overmaken aan de Koning Boudewijnstichting op het rekeningnummer BE10 0000 0000 0404 met de vermelding “200670.005: Fonds voor Solidaire Zorg – Test-Aankoop” of de gestructureerde mededeling 020/0670/00591.

Particuliere giften vanaf € 40 geven recht op fiscale vrijstelling, opbrengsten van acties niet.