Nieuws

Handelaars mogen coronatoeslag aanrekenen

13 mei 2020
corona

Handelaars zoals garagisten en kappers mogen een toeslag aanrekenen omdat ze coronamaatregelen moeten treffen. Maar dat moeten ze dan duidelijk zichtbaar melden.

Veel handelaars moeten maatregelen nemen om hun klanten en personeel zo veel mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Ze moeten de handelsruimte regelmatig ontsmetten, desinfecterende gel en mondmaskers voorzien, en minder klanten toelaten in de winkel. Dat alles kost geld.

Mogen ze daarom hun prijzen verhogen? Ja. Een handelaar of dienstverlener bepaalt zelf zijn prijzen. Vooral garagisten zouden hun tarieven al hebben verhoogd met een coronatoeslag. Maar ook andere handelaars zullen supplementen aanrekenen, zoals kappers en schoonheidsinstituten. Zij mogen op 18 mei weer opengaan onder voorwaarden.

Zichtbare melding

Handelaars die een toeslag aanrekenen, moeten dat wel aangeven voordat je aan de kassa staat. In een winkel moeten alle prijzen duidelijk zichtbaar zijn, en taksen en kosten (zoals een coronatoeslag) moeten erbij inbegrepen zijn. Een kledingzaak mag dus een supplement aanrekenen, maar moet die verrekenen in de totaalprijs.

Dienstverleners zoals garagisten en kappers werken met tarieven. Zij moeten de coronatoeslag duidelijk aangeven voordat je aan de kassa komt. Krijg je de boodschap pas aan de kassa, dan mag je weigeren de toeslag te betalen.

Hulp nodig?

Onze diensten staan ter beschikking. Bel ons op het gratis nummer 0800 29 510.