Nieuws

App Coronalert scoort goed op privacy en gebruiksvriendelijkheid

09 december 2020

Getest en goedgekeurd: Coronalert, de Belgische corona-app om de verspreiding van het virus mee te helpen indijken. De app is heel privacyvriendelijk en makkelijk in gebruik. Wat ons betreft dus weinig redenen om ze niet te installeren. We beantwoorden de voornaamste vragen.

Hoe installeer ik de app?

Op welke smartphones werkt de app?

Coronalert werkt op de meeste smartphones:

 • Aanvankelijk was Coronalert enkel voor iPhone-bezitters met besturingssysteem iOS 13.6 beschikbaar (vanaf iPhone 6s), maar binnenkort (volgens de appontwikkelaars in de loop van januari) wordt de app ook beschikbaar voor wie een iPhone 5s of iPhone 6 heeft. Voorwaarde is wel dat zij updaten naar iOS 12.5.
 • Bij Android-gebruikers werkt de app vanaf Android 6 (“Marshmellow”). Op recente Huawei-toestellen zoals de P40, Y5p en Y6p was het aanvankelijk niet mogelijk om de app te installeren, maar dat is opgelost. De app is nu ook beschikbaar in de Huawei AppGallery.

Hoe download en installeer ik Coronalert?

De app is te installeren via de App Store op iPhones, de Google Play Store op Android-smartphones en de AppGallery op recente Huawei-toestellen. Zoek op ‘Coronalert’.

Als je de app opent, zal die vragen om bluetooth en blootstellingsmeldingen te activeren. Je hoeft dat dus niet proactief te doen.

Wil je dit toch zelf doen, dan kan dit via de instellingen van je toestel.

 • Bluetooth
  iPhone: Swipe omhoog vanaf de onderkant van het scherm > tik op Bluetooth
  Android: Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm > tik op Bluetooth

 • Blootstellingsmeldingen
  iPhone: Instellingen > Blootstellingsmeldingen > Schakel blootstellingsmeldingen in
  Android: Instellingen > Google > Blootstellingsmeldingen voor COVID-19 > Blootstellingsmeldingen gebruiken