Nieuws

App Coronalert scoort goed op privacy en gebruiksvriendelijkheid

12 oktober 2020

Met wat vertraging is ze er eindelijk: de Belgische corona-app om de verspreiding van het virus mee te helpen indijken. Wij namen Coronalert onder de loep. De app is heel privacyvriendelijk en makkelijk in gebruik. Wat ons betreft dus weinig redenen om ze niet te installeren. We beantwoorden de voornaamste vragen.

Hoe installeer ik de app?

Op welke smartphones werkt de app?

Coronalert werkt op de meeste smartphones:

 • iPhone-bezitters moeten tenminste besturingssysteem iOS 13.6 hebben (vanaf iPhone 6s). Dat laatste is een beslissing van Apple om voor oudere toestellen geen ondersteuning te bieden, daar hebben de ontwikkelaars van de app geen invloed op.
 • Bij Android-gebruikers werkt de app vanaf Android 6 (“Marshmellow”). Op recente Huawei-toestellen zoals de P40, Y5p en Y6p was het aanvankelijk niet mogelijk om de app te installeren, maar dat is opgelost. De app is nu ook beschikbaar in de Huawei AppGallery.

Hoe download en installeer ik Coronalert?

De app is te installeren via de App Store op iPhones, de Google Play Store op Android-smartphones en de AppGallery op recente Huawei-toestellen. Zoek op ‘Coronalert’.

Als je de app opent, zal die vragen om bluetooth en blootstellingsmeldingen te activeren. Je hoeft dat dus niet proactief te doen.

Wil je dit toch zelf doen, dan kan dit via de instellingen van je toestel.

 • Bluetooth
  iPhone: Swipe omhoog vanaf de onderkant van het scherm > tik op Bluetooth
  Android: Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm > tik op Bluetooth

 • Blootstellingsmeldingen
  iPhone: Instellingen > Blootstellingsmeldingen > Schakel blootstellingsmeldingen in
  Android: Instellingen > Google > Blootstellingsmeldingen voor COVID-19 > Blootstellingsmeldingen gebruiken