Nieuws

Alle lof voor verpleegkundigen, en niet alleen op 12 mei

11 mei 2020

Onze Belgische zorgkundigen doen al maanden het onmogelijke. Ze pakken de grootste naoorlogse gezondheidscrisis op een ongeziene manier aan, met elke dag opnieuw gevaar voor eigen leven, onder loodzware omstandigheden en met weinig tot geen rustmomenten. Laten we hen samen een hart onder de riem steken.

Op 12 mei is het de internationale dag van de verpleegkundige. Op deze dag vragen we een extra inspanning voor zij die onze gezondheid elke dag centraal stellen, zeker in deze moeilijke tijden. Maar onze zorgkundigen verdienen het hele jaar onze solidariteit en dankbaarheid, niet alleen op 12 mei. Daarom riepen we enkele weken geleden de actie "Samen een groot hart voor de zorg" in het leven.

Meer dan applaus

Help jij mee om onze zorghelden het respect te geven dat ze verdienen? Op 12 mei zorgen we er samen voor dat ze weten dat we elk van hen uitzonderlijk vinden! Schrijf een brief, zorg voor applaus, een ontbijtmand, een serenade of een schouderklopje. Bedank jouw favoriete verpleegkundige op je eigen persoonlijke manier. Want dat zal hen het meeste plezier doen: een oprechte aanmoediging voor hun loodzware taak in COVID-19 tijden. 

Bovendien kun je samen met ons op een tastbare manier een verschil maken. Met onze actie "Samen een groot hart voor de zorg" zamelen we al enkele weken geld in voor het Fonds voor Solidaire Zorg van de Koning Boudewijnstichting. De teller staat ondertussen op meer dan € 300 000.

Doe zelf een gift

Giften kun je overmaken aan de Koning Boudewijnstichting op het rekeningnummer BE10 0000 0000 0404 met de vermelding “200670.005: Fonds voor Solidaire Zorg – Test-Aankoop” of de gestructureerde mededeling 020/0670/00591.