Nieuws

Wij dagen ook ticketverkoper Viagogo voor de rechter

16 mei 2017
Concerttickets viagogo verkoop

Wij zetten onze strijd verder tegen sites die concerttickets doorverkopen tegen woekerprijzen. Eerder startten we al een groepsvordering tegen acht doorverkoopsites, en nu dagen we ook Viagogo voor de rechter.

Concerttickets die op doorverkoopsites tegen woekerprijzen worden doorverkocht, het blijft helaas een gekend verhaal. Wij krijgen jaarlijks tal van klachten van consumenten die slachtoffer zijn geworden van deze illegale doorverkooppraktijken. Met telkens hetzelfde verhaal: ze zochten online een manier om een ticket te kopen voor het optreden van hun favoriete groep en klikten op één van de eerste websites die Google hen presenteerde, niet wetende dat het om een doorverkoopsite ging.

Georganiseerde doorverkoop verboden

Nochtans is de Belgische wet zeer duidelijk: sinds 1 oktober 2013 is de georganiseerde doorverkoop van concerttickets verboden! Niet alleen betaalt de consument een pak meer, soms wordt het ticket niet geleverd of geraakt men de concertzaal niet binnen.

Ook buitenlandse doorverkopers die op de Belgische markt opereren, moeten zich naar de Belgische wetgeving schikken. In realiteit wordt de wet echter voortdurend met de voeten getreden. Daarom besloten wij de strijd aan te gaan!

Groepsvordering tegen 8 doorverkoopsites

Wij stelden reeds een groepsvordering in tegen acht Nederlandse sites die concerttickets doorverkopen tegen woekerprijzen: www.ticketsbelgie.be, www.topticketshop.nl, www.rang1tickets.nl.,www.onlineticketshop.nl,www.tickettribune.nl, www.giggotickets.nl, www.worldticketshop.nl en www.movic.nl. We eisen dat gedupeerde consumenten de ticketprijs integraal terugbetaald krijgen, of toch minstens het verschil tussen de vraagprijs en de officiële ticketprijs. Deze procedure loopt momenteel, en er zal op 4 september worden gepleit over de ontvankelijkheid van de zaak.

Viagogo voor de rechter

Wij dagen nu ook de doorverkoopsite Viagogo voor de rechter, want we hebben weet van ruim 500 klachten. Omwille van juridisch-technische redenen maakt deze doorverkoopsite geen deel uit van de groepsvordering die we eerder instelden, maar dat betekent niet dat we deze belangrijke doorverkoopsite ongemoeid zullen laten! Vorige week is een dagvaarding vertrokken richting de Zwitserse doorverkoopsite.

Gebruik geen doorverkoopsite!

Wij raden aan om tickets voor sportwedstrijden of culturele evenementen te kopen via de officiële website van de artiest, het evenement, de zaal waar het concert plaatsvindt of een andere officiële ticketaanbieder. Op die manier bent u beschermd door de algemene regels ter bescherming van de consument en door de wet betreffende de doorverkoop van toegangsbewijzen tot evenementen. Aangezien doorverkoop verboden is, kan de organisator immers ook tickets blokkeren die aangeboden zijn via een doorverkoopsite en u de toegang tot het evenement ontzeggen.