Nieuws

We blijven vechten voor gedupeerden van DeVillage

14 juni 2018
DeVillage

Zowel Sun Reizen als de Koninklijke Belgische Voetbalbond is veroordeeld als reisorganisator in het dossier rond de camping DeVillage. Als burgerlijke partij in naam van meer dan 200 supporters eisen we € 800 000 schadevergoeding. De volgende zitting is gepland voor 19 november.

We grijpen het WK voetbal in Rusland aan om een update te geven in de rechtszaak over DeVillage. Ter herinnering: tijdens de wereldbeker voetbal van 2014 in Brazilië beloofde camping DeVillage een luxeverblijf, maar er waren te weinig douches, gebrekkig warm water en stroomvoorziening, vuile toiletten, geen wifi, ontbijt zonder koffie, een strand de naam niet waardig enz. De camping was een initiatief van Sun Reizen en de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Schamele vergoeding

In september 2014 aanvaardde de Voetbalbond in eerste instantie om met ons te onderhandelen over een schadevergoeding. Maar ze bedacht zich en benaderde de gedupeerden rechtstreeks. Ze bood een vergoeding van € 50 aan. Dat bedrag was totaal ontoereikend om de bijkomende onkosten en de geleden schade te vergoeden. We hebben de supporters dan ook aangeraden om het voorstel niet te aanvaarden.

Onze rechtszaak voor 200 slachtoffers

Vervolgens hebben we een burgerlijke rechtszaak aangespannen in naam van 200 supporters. Er werd ook een strafzaak geopend, waardoor de burgerlijke zaak werd opgeschort.

In december 2016 volgde de strafrechtbank ons over de hele lijn en veroordeelde hij Sun Reizen en de Voetbalbond. Hij meende dat de reiscontractenwet was geschonden, omdat de informatie niet transparant en misleidend was.

Wij wilden juist een zitting aanvragen zodat de rechtbank zich zou uitspreken over de schadevergoeding voor de supporters die we vertegenwoordigen, toen de Voetbalbond beroep aantekende tegen de veroordeling. Het hof van beroep zal dus een oordeel vellen over zowel de strafzaak als de schadevergoeding. Op 19 november komt de zaak voor.