Nieuws

DeVillage: wij eisen zo'n € 800 000 schadevergoeding voor de supporters

10 maart 2017
DeVillage

10 maart 2017
Zowel Sun Reizen als de Koninklijke Belgische Voetbalbond is veroordeeld als reisorganisator in het dossier rond de camping DeVillage. Als burgerlijke partij in naam van meer dan 200 supporters roepen we alle gedupeerden die zich nog niet hebben bekendgemaakt op dit alsnog te doen voor 31 maart.

In de strafrechtelijke raak rond camping DeVillage veroordeelde de rechter Sun Reizen en de Voetbalbond tot het betalen van de door de wet voorziene boete, namelijk € 3 000 per organisatie. Daarenboven moesten de twee organisaties de benadeelde supporters de reiskosten terugbetalen, plus een morele schadevergoeding van € 350.

In een volgende fase zal de rechtbank zich buigen over de schadevergoedingen voor de 200 supporters die wij vertegenwoordigen.

Laatste oproep voor gedupeerde supporters

Alle personen die zich nog niet hebben gemeld bij de organisatie en die alsnog wensen deel te nemen aan de procedure kunnen dat nog steeds doen!

  • Bel ons vóór 31 maart op het nummer 02 892 37 09

U zult worden gevraagd om volgende documenten over te maken: de bestelbon voor de reis, de factuur en het betalingsbewijs, indien afzonderlijk werd gereisd ook de prijs van het vliegtuigticket, alsook alle bijkomende kosten zoals hotel, telefoon enz.  

Let op! Om door ons te kunnen worden vertegenwoordigd in het kader van deze juridische procedure, moet u abonnee zijn – of worden – en dit tot het einde van de procedure.

Verzoek tot bewarend beslag

Gezien het feit dat de Koninklijke Belgische Voetbalbond en Sun Reizen op 17 januari 2017 beroep hebben aangetekend tegen het vonnis, zijn wij van plan om een verzoek tot bewarend beslag in te dienen bij (een van) de partijen. Zo zijn de supporters zeker dat ze effectief zullen worden vergoed in geval van een overwinning in beroep. In totaal claimen we om en bij de € 800 000. Sun Reizen heeft alleszins reeds € 172 850 opzijgezet in zijn jaarrekening.

Kleine opfrissing

Tijdens de Wereldbeker voetbal van 2014 beslisten heel wat Belgische fans af te zakken naar de Braziliaanse camping DeVillage. Zij werden verleid door het voorstel om er te verblijven in een luxecamping, wat de hoge prijs verklaart, die speciaal ter gelegenheid van het evenement werd georganiseerd door Sun Reizen in samenwerking met de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Uiteindelijk bleek camping De Village verre van de beloofde luxecamping: te weinig douches, gebrekkig warm water, vuile toiletten, geen Wi-Fi, een tekort aan elektriciteit, een ontbijt zonder koffie, een strand de naam niet waardig enz. Als kers op de taart bleek de camping niet eens te beschikken over een vergunning van de lokale autoriteiten wat per definitie betekent dat ze illegaal werd uitgebaat.


Afdrukken Versturen via e-mail