Alert

Opgepast! Oplichters gebruiken de naam van Test Aankoop

24 oktober 2017
visserij terugbetaling scam

Opgepast voor oplichters! Personen met kwade bedoelingen proberen jouw bankgegevens vast te krijgen, door gebruik te maken van onze naam en een schadevergoeding te beloven.

Op geregelde tijdstippen maken we melding van pogingen tot phishing, een techniek die door oplichters wordt gebruikt om jouw persoonlijke gegevens vast te krijgen. We moeten dit – met het risico in herhaling te vallen – opnieuw doen, maar deze keer maken de oplichters misbruik van onze naam.

Hun scenario

Iemand belt je op in naam van Test Aankoop en legt uit dat jij, in samenwerking met de Europese Unie, zult worden schadeloos gesteld nadat je het slachtoffer was van malafide telemarketingcampagnes waarvan je het slachtoffer zou zijn.

Maar enkele minuten later krijg je opnieuw telefoon, en nu vraagt de stem aan de andere kant van de lijn of je je bankgegevens kunt doorgeven, opdat je de schadeloosstelling zou kunnen ontvangen. De slachtoffers zien vervolgens geld van hun rekening verdwijnen via de schermvennootschap Worldpay in Londen.

Wij gebruiken eveneens telemarketing om nieuwe abonnees te werven en om te communiceren over onze diensten en publicaties. Maar waar zit dan het verschil? Om verwarring te vermijden, geven wij meer uitleg over onze werkwijze op deze pagina.

Onnodig uiteraard om nog eens te benadrukken dat wij alles in het werk stellen om deze bedriegers zo snel mogelijk te stoppen. In afwachting daarvan …

Onze tips

  • Als je een dergelijk telefoontje ontvangt ("samenwerking van Test Aankoop en Europese Unie"), hang onmiddellijk op zonder verdere commentaar
  • Ben je slachtoffer geworden van deze oplichting? Dien dan klacht in bij de lokale politie en signaleer het voorval op de daarvoor bestemde pagina van de FOD Economie

Een vraag? Een tip? 

 Contacteer onze advocaten op 02 892 37 05